over ons | adverteren | sitemap | contact

Herfstvakantie in de Bommelerwaard


14 t/m 22 oktober 2017


Deel deze pagina

Van 14 tot en met 22 oktober is het herfstvakantie in de Bommelerwaard! Een heerlijke tijd om naar buiten te gaan en kunst en cultuur te snuiven. Samen stampen door de bladeren, beukenootjes en kastanjes rapen en thuis mooie creaties knutselen en warme chocomelk drinken bij een knapperend haardvuurtje. Kortom: in een herfstig decor genieten van alles wat in deze prachtige omgeving te beleven is!


Wat kun je eigenlijk allemaal doen in de herfstvakantie?

Familie evenement Riddertijd! (14 en 15 oktober)
Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je het zelf beleven!

Riddertoernooi op Loevestein (22 en 23 oktober)
Het Riddertoernooi is een middeleeuws spektakel op Loevestein dat je niet mag missen.


Voorleesuurtje Fiep in het Stadskasteel (18 oktober)
Kom op woensdagmiddag lekker luisteren naar de verhalen over Jip en Janneke, Pluk, Otje en Floddertje. Daarna mag je lekker spelen in de Fiepzaal en krijg je wat drinken en wat lekkers. Entree €3,-.

Kinderrondleidingen Kasteel Ammersoyen (16 t/m 22 oktober)
De gids ne
emt je mee door het middeleeuwse kasteel met o.a. torenkamers, een ridderzaal, 'plonsplees', schatkisten, muurtrappen en een wapenkamer! Entree €9,50In de UITagenda vind je het totale aanbod aan uitjes in de Bommelerwaard. Je hoeft niet ver om leuke dingen te doen & te beleven!


Voor kinderen hebben we een speciale pagina boordevol met kinderuitjes gemaakt. Knap, als jij je nog kunt vervelen!


Herfstfilms
Juist in de vakantie zijn films een ideaal gezinsuitje. We zetten vijf aanraders op een rij:

1) Lego Ninjago Movie:
Zes jonge ninjas moeten hun thuiseiland genaamd Ninjago verdedigen tegen monsters en badguys. Met hun ninjaskills en toffe voertuigen doen ze dit met verve. Overdag moeten ze echter gewoon naar school.

2) Dikkertje Dap:
Dikkertje Dap is vaak in de dierentuin waar zijn opa werkt. Zijn beste vriend is Raf, de giraf. Als Dikkertje Dap voor het eerst naar school moet komt hij erachter dat Raf niet mee mag. Maar heeft een idee voor verzonnen.

3) Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet:
Dummie heeft heimwee en wil naar Egypte om het graf van zijn ouders te bezoeken. De vader van Goos heeft hier helemaal geen zin in maar uiteindelijk gaan ze toch. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

4) Captain underpants: the first epic movie:
Twee schooljongens met een grote fantasie hypnotiseren hun schooldirecteur. Die denkt vervolgens dat hij superkrachten heeft en noemt zich vanaf dat moment Captain Underpants: een ietwat dommige superheld

5) Little Vampire
Anton is een liefhebber van griezelverhalen en weet daarom heel veel over vampiers. Als de jonge vampier Rudolph in zijn kamer verschijnt worden ze vrienden. Anton helpt Rudolphs familie om uit handen te blijven van vampiersjagers.


Sinterklaas is al in oktober in de bioscopen te bewonderen! Dit jaar Sinterklaas en het gouden hoefijzer
Bloem is dol op het paard van Sinterklaas en van de Sint mag ze er eventjes op rijden. Het paard verliest echter een van zijn gouden hoefijzer in het bos. Zonder zo'n hoefijzer kan Amerigo niet op de daken lopen! Sinterklaas en Bloem moeten samen op zoek naar het hoefijzer.


Alle films en nóg meer vind je ook in de 
Fietsen & wandelen Overal in de waard zijn er prachtige gebieden waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en struinen in het herfstzonnetje. Geniet van de bomen in hun herfstkleuren en de vele mooie dorpjes en vergezichten over de rivieren Maas en Waal.

> Op deze pagina vind je fietsroutes

en hier vind je Wandelroutes >


SPECIALE TIP: Er zijn diverse van herfstwandelingen gepland, zoals de ontdekkingstocht met de boswachter op Landgoed Waardenburg en Neerijnen op 17 oktober en de kinder- en paddenstoelenwandeling in de Kloosterwiel in Zaltbommel op 18 oktober. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Check de UITagenda.

Hier is een handige Kaart > om uit te printen en mee te nemen onderweg. Met behulp van de genummerde paddestoelen langs de route raak je de weg niet kwijt.

Heb je veel mooie gebieden ontdekt en wil je er meer over van weten? Snuffel dan ook eens op de Streekinfo-pagina >

Herfstfrutsels Verzamel alles wat je onderweg aan moois kunt vinden: kastanjes, eikels en blaadjes, takjes en bestjes. Met wat satéprikkers, een priem of dikke naald, een schaar en wat lijm maak je er thuis de mooiste knutsels van. Prik met de naald gaatjes in de kastanjes en prik daar satéprikkers of takjes in. Laat je fantasie de rest doen!


Herfstslingers Je kunt ook een slinger maken van kastanjes en andere materialen. Klem de kastanjes in een werkbank en doorboor ze met een kleine handboor. Daarna rijg je ze aan een lange draad. Wissel de kastanjes af met andere herfstmaterialen. Hang de singer voor je raam of op je kamer aan de muur!Mosfiguurtjes en graffiti. Natuurlijke graffiti, figuren van mos op de muur, zijn bekend door kunstenares Anna Garfort, die de letters van mos als guerilla gardening toepaste. Je kunt werkelijk alles versieren met mos! kijk maar. Knutselen met mos >De redactie wenst iedereen een fijne herfstvakantie toe!


Kerstwinkel 2017

Gerelateerde info

Familie evenement: Riddertijd! op kasteel Ammersoyen
Familie evenement: Riddertijd! op kasteel Ammersoyen
Riddertoernooi Slot Loevestein
Riddertoernooi Slot Loevestein
Kinderuitjes in de Bommelerwaard
Kinderuitjes in de Bommelerwaard
Uitwaaien en opladen op het eiland
Uitwaaien en opladen op het eiland
Beleef de boeiende historie van de waard
Beleef de boeiende historie van de waard
Horeca in de Bommelerwaard
Horeca in de Bommelerwaard
De smaak van de herfst
Het is weer oogsttijd!
Blaasplezier in de Bommelerwaard
Vrije markt Wamel
Vrije markt Wamel
Gezellige overdekte snuffelmarkt met 350 kramen, in een knus dorpje net buiten de Bommelerwaard.
Uitgelicht
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
De Bourgondiër Zuivel
De Bourgondiër Zuivel
Sfeervolle kaas- en delicatessenwinkel in het centrum van het vestingstadje Zaltbommel.Hier vind je de heerlijkste kazen en een uitgebreid assortiment aan chocola, noten, jams, sappen, wijnen, gedroogde worsten en nog veel meer.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Wehkamp klein
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Altijd al chauffeur willen worden?
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
orkaan
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden