bird
zaterdag 10 december | 06.41 uur

Beleef de boeiende historie van de waard

DSC_4081-1

De rijke historie van de Bommelerwaard is voor velen het ultieme decor voor een ontspannend en tegelijk boeiend bezoek. In de Bommelerwaard vind je de sporen van een rijk geschakeerd en veelbewogen verleden dat verwant is aan de ontstaansgeschiedenis van Nederland.

Jarenlang strijdtoneel
Wist je dat de Bommelerwaard jarenlang het strijdtoneel was van rivaliserende partijen uit Brabant, Holland en Gelderland? En dat Poederoijen bekend stond als roversbroeinest en uitvalsbasis voor rooftochten naar Brabant en Holland?

Eeuwenoude voetstappen
Vele beroemde én beruchte personages hebben op deze regio dan ook een onuitwisbare stempel gedrukt. De oude vestingstad en de roemruchte kastelen en forten geven inzicht in de historie en voeren je terug naar lang vervlogen tijden. Een overzicht van alle illustere bewoners en bezoekers van de waard vind je hier >


Verhalen en restanten die getuigen van de rijke geschiedenis
Wie kent niet het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist? En wist je dat het spookt op Kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Nederland?

Ontdekkingstocht
Ook het gezellige vestingstadje Zaltbommel met zijn prachtige Stadskasteel, en vele cultuurhistorische bezienswaardigheden, kan bogen op een roemrucht verleden. Ontdek tijdens een stadswandeling wat Zaltbommel heeft met Maarten van Rossum, Karl Marx, Frans Liszt, de familie Philips en Fiep Westendorp.

Tags