bird
dinsdag 06 december | 21.57 uur

Speeltuin Nederhemert

speeltuin-nederhemert-nederhemert-1371219140-1

Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd. Met een grote glijbaan, een zweefmolen, schommels, wippen en draaitoestellen.

Terwijl (groot)ouders onder het bladerdak van de oude eiken- en kastanjebomen heerlijk genieten van de lommerrijke schaduw, een bakje koffie en iets lekkers, leven de kinderen zich uit in de speeltuin. Wist u dat dit de één van de oudste speeltuinen van Nederland is? En ondanks haar respectabele leeftijd nog springlevend en zeer in trek is? Van heinde en verre komen er mensen naar deze speciale locatie.

Genieten voor jong en oud
De speeltuin is overgegaan van generatie op generatie en is langzaam uitgebouwd tot de heerlijke, rustgevende plek die het nu is. Een fantastische locatie voor kinderen om te spelen, terwijl de grote mensen onder het bladerdak van eeuwenoude bomen een oogje in het zeil houden en zelf ook genieten.

Ouderwets én hip tegelijk
De oudste en mooiste speeltuin van Nederland ligt verscholen op het Eiland van Nederhemert. Hoe bijzonder is het om te spelen in een speeltuin waar je opa of oma zelf ook heeft gespeeld? De meeste speeltoestellen zijn namelijk nog precies hetzelfde, nou ja, wel ietsje aangepast om aan de veiligheidseisen van deze tijd te voldoen.

Balletjes van Oma Boere
Zowel op het terras als in de overdekte ruimte kunt u de kinderen in de gaten houden en tegelijk iets lekkers eten of drinken. Bij de speeltuin is van alles te krijgen: drankjes, ijsjes, appeltaart, of patat frites, pannenkoeken, een malse biefstuk, saté of schnitzel. Beroemd zijn de balletjes gehakt, naar oma Boere’s recept. En natuurlijk de biologische vruchtensap met een Nederhemertse Mik, een heerlijk en gezond streekproduct uit de Bommelerwaard.

Welkom!
Bij binnenkomst krijgen de kinderen een mooie stempel op hun hand en daarmee kunnen ze de hele dag spelen. De entreeprijs is ook nog lekker ouderwets, slechts € 1,50 per kind.

Feesten en partijen
Heeft u iets te vieren? Er is veel mogelijk: diners, kinderfeestjes, feesten en partijen. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden, u bent ook in de winter bij ons aan het goede adres. In de zomervakantie (maanden juli en augustus) en op zon-en feestdagen kunnen we helaas geen feesten en partijen accommoderen. Dan is het te druk in de speeltuin en gaan de kinderen natuurlijk voor...

Open: April - Oktober
Wij zijn geopend vanaf het eerste weekend van april tot het laatste weekend van oktober, vanaf 10.00 uur. Een vaste sluitingstijd is er niet, omdat dit sterk afhankelijk is van het weer en de drukte. De keuken heeft wel een sluitingstijd, namelijk om 19.00 uur.

Op maandag zijn we gesloten. Behalve Paasmaandag, Pinkstermaandag en in de maanden juli en augustus. Dan is het zomervakantie en zijn we zeven dagen per week open!!!

 

Nieuwe glijbaan
Sinds de zomer van 2012 is speeltuin Nederhemert een nieuwe glijbaan rijker. De nieuwe tunnelglijbaan is geheel onderhoudsvrij en meteen veiliger. Kom dus snel kijken naar deze nieuwe aanwinst!


Het Aailand
Nederhemert-Zuid wordt in de volksmond het 'Aailand' genoemd. Ingeklemd tussen Bergsche Maas, Heusdens Kanaal en Afgedamde Maas ligt het er bij alsof de moderne tijd het vergeten is. Alles straalt er een heerlijke rust uit: het kasteel, de rustieke camping in het bos en de licht glooiende akkers.Een stukje geschiedenis
Een oud krantenknipsel verhaalt: In het voorjaar van 1915 werd er een schommel en wip geplaatst 'ten behoeve van de recreatie'. De familie van der Werken uit Nederhemert hield de speeltuin draaiende.

In 1934 nam Bas Boere, grootvader van de huidige eigenaar Richard Kastelijn, de speeltuin over en leidde die door de roerige oorlogsjaren. In de jaren 50 organiseerde hij veel muzikale zaterdagavonden die steevast druk bezocht werden. Menig paartje ontmoetten elkaar hier voor het eerst op deze bijzonder sfeervolle avonden. We kunnen wel stellen dat de speeltuin in het leven van veel mensen een grote invloed heeft gehad!

De speeltuin richtte zich na de jaren 60 steeds meer op de kerntaak: een lekkere speelplek voor de kinderen met de bijhorende horeca.

Tags