over ons | adverteren | sitemap | contact

Zoutewelle maakt plaats voor Heerlijkheid Poederoijen


Deel deze pagina

Poederoijen - Met de sloop van het glastuinbouwbedrijf Zoutewelle in Poederoijen komt de realisatie van de “Heerlijkheid Poederoijen” weer een stap dichterbij. Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) is nauw betrokken bij de sloop. Op woensdag 28 september bezocht PHTB-bestuurder en wethouder Adrie Bragt samen met Thijs van Giessen en Lodewijk Burghout, de initiatiefnemers van de Heerlijkheid, de slooplocatie.

Extensivering Glastuinbouw
De locatie van Zoutewelle aan de Egter van Wissekerkeweg ligt in het glastuinbouw-extensiveringsgebied. Dit betekent dat glastuinbouw in dit gebied niet mag uitbreiden, waardoor er meer ruimte komt voor wonen en groen. De twee volledige tuinbouwbedrijven maken straks plaats voor enkele vrijstaande woningen en het landgoed Poederoijen, met onder andere een wooncomplex voor ouderen.

De 'heer'van Poederoijen
De realisatie van de "Heerlijkheid Poederoijen' voltrekt zich in samenwerking met de heer Jurriaanse, die ook wel de ‘Heer van Poederoijen’ wordt genoemd. Hij is vanuit het verleden erg betrokken bij het dorp Poederoijen en is deels eigenaar van de percelen grond van het te ontwikkelen landgoed. De Egter van Wissekerkeweg, is genoemd naar zijn voorouders.

PHTB
Het PHTB is bij de sloop betrokken omdat het toekomstperspectief van de tuinbouwsector wil vergroten, de leefbaarheid in de Bommelerwaard verbeteren en zorgen dat de herstructurering landschappelijk goed wordt ingepast. Het PHTB is een samenwerkingsverband van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland.

Vragen, opmerkingen of verzoeken?
Neem contact op met PHTB: bel 0418-681700 of mail loket@phtb.nl. Meer informatie: www.phtb.nl.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden