over ons | adverteren | sitemap | contact

Zomers Loevestein


Deel deze pagina

De zomer is begonnen, de vakantie komt eraan. In de zomer is een bezoek aan Slot Loevestein nog leuker! Bijna elke dag is er wel iets bijzonders te doen. Ontmoet een personage uit de 650-jarige geschiedenis van het kasteel, bezoek de vesting voor een (vaak gratis) activiteit en beleef een Knaldag met de nieuwe presentatie ‘1001 bommen & granaten’. Tip: kom met het veer uit Gorinchem of Woudrichem en maak er helemaal een ontspannen dagje uit van!

Ridderverhaal (29 juni - 1 september: dagelijks)
In het kasteel komen historische figuren tot leven. Zoals een middeleeuwse schildknaap die bezig is met zijn werk: het schuren van een maliënkolder (beschermend vest dat door ridders werd gedragen). Hij vertelt op elke dag in de zomervakantie hoe het is om onder ridder Dirc Loef te dienen en hoe lang het wel niet duurt voor hij eindelijk een echte ridder wordt. Kom luisteren naar een live riddercursus in een notendop!

Workshop maliënkolder maken (3, 5, 10, 13, 17 en 19 juli)
Met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder werd gemaakt, kunnen kinderen op diverse dagen in de zomervakantie een stoere armband maken en mee naar huis nemen. De workshop wordt gegeven in het kasteel en is gratis bij aankoop van een entreebewijs. Er zijn twee workshops per dag, max. 8 kinderen per keer.

Roofvogeldemonstraties (13 juli en 10 augustus)
Iedere roofvogel heeft een bepaalde manier van vliegen, eten en jagen. Tijdens twee spectaculaire roofvogeldemonstraties in de vesting kunnen bezoekers dit zelf meemaken! Er wordt gevlogen met verschillende soorten vogels, zoals valken, buizerds, uilen, arenden en gieren.

Boogschieten (14 juli en 11 augustus)
De Kasteelschutters laten tijdens openingstijden hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Leuk voor alle leeftijden.

Zomercursus zwaardvechten (22 tot en met 26 juli)
Tijdens de cursus van de Orde der Noorderwind wordt er een week lang volop aandacht besteed een uitgebreid scala van middeleeuwse vechttechnieken waarbij de nadruk zal liggen op het gebruik van het zwaard, de dolk en op het wapenloos gevecht. Tevens zal er aandacht besteed worden aan het instuderen van verscheidene gevechtschoreografieën en het opbouwen en uitspelen (acteren) van een showgevecht. Vooraf reserveren noodzakelijk.
Bron
Slot Loevestein
Datum
25 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Demonstratie Orde der Noorderwind met kiddy-battle (26 juli)
Op vrijdag 26 juli houdt de Orde van de Noorderwind een demonstratie voor alle bezoekers van Slot Loevestein. Het programma begint om 12.00 uur met het aankleden van een ridder. Om 13.00 uur start de kiddy-battle waarbij kinderen tussen 5 en 12 jaar een korte les krijgen in zwaardvechten en ridderlijk gedrag. Hierna strijden ze op vriendschappelijke basis tegen elkaar. Om 15.30 uur volgen spectaculaire showdemo’s.

Middeleeuws kampement met de Meyden van Loevestein (27 en 28 juli)
Een heel weekend lang leuke activiteiten voor kinderen! Op speelse wijze maken kinderen kennis met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen!

Longbowman: demo & middeleeuwse vertelling (31 juli en 21 augustus)
Demonstratie van hand- en kruisboogschieten met vertelling over het leven in de 15e eeuw en uitleg over de wapens die in het wapenrek hangen. Uiteraard kan iedereen ook zelf met Kasteelschutters hand- en/of kruisboog schieten deze dag.
De vertelling wordt gehouden om 12.00 uur en om 15.00 uur op de Voorburcht.

Toegang
Entreeprijs met persoonlijke sleutel:
Kinderen 4-18 jaar € 8,-
Volwassenen € 11,-
Parkeren en toegang vesting gratis!
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Slot Loevestein
Slot Loevestein
Slot Loevestein: een imposant en veelzijdig monument
Slot Loevestein: een imposant en veelzijdig monument
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden