?> Zomerlezen met de VakantieBieb - Lezen tijdens zomervakantie houdt leesniveau kinderen op peil - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Zomerlezen met de VakantieBieb


Lezen tijdens zomervakantie houdt leesniveau kinderen op peil


Deel deze pagina

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 à 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de Bibliotheek.

Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen.

Gevarieerd aanbod e-books
Er is een divers aanbod met grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor zowel jongens - als meisjes. Voor de onderbouw is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! van Harmen van Straaten. Voor de bovenbouw Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort, Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er keus uit de WK-special van Hard gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone. De boeken van je keuze komen in je eigen boekenkast te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internet-verbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie of voor onderweg.
Apps

De VakantieBieb en de LuisterBieb zijn twee speciale apps, die naast e-books ook deel uitmaken van het pakket aan digitale diensten van de Bibliotheek. De LuisterBieb laat kinderen en volwassenen ontdekken hoe leuk en makkelijk een boek luisteren is.

Bibliotheekleden kunnen e-books van de Bibliotheek lezen via het e-bookplatform. Daarop zijn meer dan 5.000 titels beschikbaar.

 
Bron:
Bibliotheek Rivierenland
Datum
9 juli 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden