over ons | adverteren | sitemap | contact

Zomerkamp Stichting Orizon met holbewoners en beren


Deel deze pagina

Zaltbommel - Udenhout Een holbewoner die geen beren wil vangen, maar viel liever andere dingen doet. Dat was het thema van het zomerkamp van Stichting Orizon uit Zaltbommel dat afgelopen week werd gehouden. De 45 kinderen die meegingen, maakten op kamp kennis met 'Holly de Holbewoner' die pertinent weigerde beren te vangen.

Holly moest van zijn stamgenoten zijn nut voor de stam maar eens bewijzen en kreeg daarvoor vijf opdrachten die hij samen met de kinderen moest uitvoeren. Op die manier werd elke avond duidelijk dat Holly een veelzijdige holbewoner was. Hij won met glans een 'groenteproeverij' van de andere holbewoners, leerde met behulp van de kinderen sluipen, organiseerde samen met de kinderen een holbewoners-modeshow, hij vond samen met de keukenploeg de holbewoners-kluifpannenkoeken uit en hij wist samen met de kinderen te ontdekken welke andere holbewoner stiekem modder in het pannenkoekenbeslag had gedaan.

Als klap op de vuurpijl moest Holly op de laatste dag een levende beer vangen en dat lukte hem, waarna hij van de andere holbewoners voor eeuwig en altijd in de stam mocht blijven en nooit meer beren hoefde te vangen. Tijdens het kamp gingen de kinderen volgens vast gebruik een dag naar de Efteling, een dag naar het zwembad en er werden veel activiteiten en spelletjes op en rond het kampterrein ondernomen. 's Nachts sliepen de kinderen in tenten op het kampterrein.

Het zomerkamp vond voor de tweede keer plaats op camping Duinhoeve in Udenhout. Op het kampterrein in Loon op Zand waren net als een jaar geleden opnieuw eikenprocessierupsen waargenomen. Het zomerkamp, dat al sinds de jaren zeventig bestaat, werd begeleid door veertien vrijwilligers. Diverse bedrijven en organisaties in Zaltbommel en omstreken hielpen tijdens de voorbereidingen mee om het zomerkamp mogelijk te maken.

Uitgelicht
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden