over ons | adverteren | sitemap | contact

Zomerkamp Stichting Orizon met holbewoners en beren


Deel deze pagina

Zaltbommel - Udenhout Een holbewoner die geen beren wil vangen, maar viel liever andere dingen doet. Dat was het thema van het zomerkamp van Stichting Orizon uit Zaltbommel dat afgelopen week werd gehouden. De 45 kinderen die meegingen, maakten op kamp kennis met 'Holly de Holbewoner' die pertinent weigerde beren te vangen.

Holly moest van zijn stamgenoten zijn nut voor de stam maar eens bewijzen en kreeg daarvoor vijf opdrachten die hij samen met de kinderen moest uitvoeren. Op die manier werd elke avond duidelijk dat Holly een veelzijdige holbewoner was. Hij won met glans een 'groenteproeverij' van de andere holbewoners, leerde met behulp van de kinderen sluipen, organiseerde samen met de kinderen een holbewoners-modeshow, hij vond samen met de keukenploeg de holbewoners-kluifpannenkoeken uit en hij wist samen met de kinderen te ontdekken welke andere holbewoner stiekem modder in het pannenkoekenbeslag had gedaan.

Als klap op de vuurpijl moest Holly op de laatste dag een levende beer vangen en dat lukte hem, waarna hij van de andere holbewoners voor eeuwig en altijd in de stam mocht blijven en nooit meer beren hoefde te vangen. Tijdens het kamp gingen de kinderen volgens vast gebruik een dag naar de Efteling, een dag naar het zwembad en er werden veel activiteiten en spelletjes op en rond het kampterrein ondernomen. 's Nachts sliepen de kinderen in tenten op het kampterrein.

Het zomerkamp vond voor de tweede keer plaats op camping Duinhoeve in Udenhout. Op het kampterrein in Loon op Zand waren net als een jaar geleden opnieuw eikenprocessierupsen waargenomen. Het zomerkamp, dat al sinds de jaren zeventig bestaat, werd begeleid door veertien vrijwilligers. Diverse bedrijven en organisaties in Zaltbommel en omstreken hielpen tijdens de voorbereidingen mee om het zomerkamp mogelijk te maken.

Datum
23 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden