over ons | adverteren | sitemap | contact

Zes medailles bij Gelderse kampioenschappen


Deel deze pagina

Jelle en Ward In ’t Veld hebben tijdens het eerste weekend van de Gelderse kampioenschappen korte baan in Nijmegen samen voor zes medailles gezorgd voor SG Bommelerwaard. Jelle (13) veroverde zaterdag goud op de 50 meter vlinderslag en eindigde ook twee keer als derde. Ward (15) pakte eenmaal zilver een twee keer brons.

Zaterdag kwam elfmaal een zwemmer van SG Bommelerwaard in het water. Isa Willemsen (18) opende de middag in het Erica Terpstrabad met de 50 meter rugslag, waarin ze negende werd. Met een tijd van 32.21 (0,06 seconden onder haar beste seizoenstijd) mocht ze tevreden zijn. Isa kwam ook in actie op de 100 meter vlinderslag. Door haar persoonlijke record van 1.13.36 te evenaren werd ze achttiende op deze afstand.

Voor Jelle en Ward In ’t Veld was de zaterdag een dag met veel medailles. Beiden kwamen twee keer in actie -op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag- en beiden keerden met twee medailles terug naar huis. Jelle (13) pakte goud op de 50 meter vlinderslag in een tijd van 30.41, waarmee hij één seconde onder zijn PR dook. Op de 100 meter vrije slag was een tijd van 1.03.56 genoeg voor het brons in zijn leeftijdscategorie. Ward (15) behaalde zilver op de 50 vlinder in een tijd van 28.05 en brons op de 100 vrij: 57.18 (één seconde onder zijn PR).

Voor Olivier Straver (12) was het zijn eerste deelname aan de GK. Ondanks zenuwen zwom hij naar een tijd van 1.03.56 op de 100 meter vrije slag. Net 0,02 seconden boven zijn PR en uiteindelijk goed voor de dertiende tijd. Piet-Hein Straver (13) kwam zaterdag twee keer in actie. Op de 50 meter vlinderslag eindigde hij als veertiende in een tijd van 32.05 (PR) en de 100 meter vrije slag zwom Piet-Hein in 1.00.59 (PR). Daarmee werd hij twaalfde. Joop Tuppe (15) kwam aan het eind van het programma twee keer in actie. De 100 meter vrije slag zwom hij in 59.77 (dertiende) en de 200 meter rugslag in 2.23.31 (zesde).

Ook op zondag was er medaillesucces voor SG Bommelerwaard. Zowel Jelle als Ward behaalden brons op de 100 meter rugslag. Jelle in een tijd van 1.16.19 en Ward in 1.06.30. Beide broertjes zwommen ook de 200 meter vrije slag (Jelle vierde, Ward zevende) en de 50 meter schoolslag (Jelle zesde, Ward vierde). Isa kwam eveneens dichtbij een medaille, maar ondanks een tijd van 27.65 (0,18 seconden sneller dan haar PR) eindigde ze als vierde op de 50 meter vrije slag.

Olivier, de jongste van de deelnemers van SG Bommelerwaard, mocht zondag als eerste het water in. Op de 200 meter vrije slag werd de 12-jarige Olivier achttiende in een tijd van 2.46.34. Op de 50 meter schoolslag eindigde hij als zesde door na 41.40 seconden aan te tikken. Een tijd waarmee hij ruim 1,8 seconden van zijn best gezwommen tijd afhaalt. Piet-Hein zwom ook de 50 meter schoolslag. Een tijd van 35.63 was goed voor de negende plek. Joop zwom net als Jelle en Ward de 100 meter rugslag. Hij eindigde als zesde door de klok na 1.05.33 te laten stoppen.

Namens SG Bommelerwaard waren natuurlijk niet alleen de zwemmers aanwezig. Trainer Martien werd dit weekend vergezeld door Angèline van Kessel en zowel op zaterdag (Claudia in ‘t Veld) als op zondag (Pieter Willemsen) was er een klokker aanwezig. Een weekend met zes medailles, kan dat volgend weekend overtroffen worden? Dan is het tweede en laatste weekend van de Gelderse kampioenschappen korte baan.
Datum
14 november 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

ingestuurd door: Jeanette van Haaften, PR en communicatie ZV Zaltbommel
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden