over ons | adverteren | sitemap | contact

Zandstrand Neswaarden bezaaid met glasscherven


Deel deze pagina

Bij recreatiegebied De Neswaarden in Aalst is vrijdagmorgen 12 juni glas aangetroffen op een aanzienlijk deel van het zandstrand. Dit glas is afkomstig van kapotgeslagen drankflessen. Het glas ligt her en der verspreid over het strand. De gemeente Zaltbommel roept iedereen op tips over deze door te geven aan de politie. Vanaf woensdagmiddag 17 juni zal het strand weer veilig en schoon zijn.

Vrijdagochtend ontdekten vrijwilligers van Roda Boys de glasscherven op De Neswaarden. Zij waren vervolgens uren bezig om het grootste gedeelte van het glas op te ruimen. Toch moet een groot deel van het strand afgegraven worden en vervangen door schoon zand. Dat gebeurt morgenmiddag. De schade bedraagt enkele duizenden euro’s. Beheerstichting De Neswaarden deed aangifte bij de politie. Zij bekijken de camerabeelden nader.

Geschokt
De vrijwilligers van Roda Boys en de vrijwilligers van beheerstichting De Neswaarden zijn geschokt. “Ik begrijp dit niet. Snappen zij niet dat een kruipend kind zijn slagader door kan snijden?” vraagt Nanda Jooren van de beheerstichting zich hardop af. “Met zijn allen hebben we zo’n mooi gebied gemaakt en we onderhouden het. Heel frustrerend dat we nu zoveel werk moeten doen om weer een veilige situatie te creëren voor onze kinderen.”
Ook wethouder Bragt is zeer verontwaardigd: “Ik vind het onvoorstelbaar dat er mensen zijn die zoiets doen in zo’n netjes onderhouden gebied. Hier spelen en kruipen kinderen! Wie doet zoiets?”

Tips
Iets gezien? Geef het door! Heeft u iets gezien of weet u iets dat ons naar de daders kan leiden? Laat het de politie weten! Bel de politie: 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden