over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel ziet toekomst rooskleurig


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Zaltbommel ziet de toekomst positief tegemoet. De afgelopen jaren had de gemeente al een gezonde portemonnee, maar ook naar de toekomst toe is de verwachting gunstig. Dat bleek nadat het college van B&W afgelopen week instemde met de programmabegroting 2019.

Positieve lijn zet door
De afgelopen drie jaren kende Zaltbommel een begroting zonder taakstellingen. De laatste jaren was er ook geld voor nieuwe dingen, zoals bijvoorbeeld het zwembad. Dit jaar presenteert het college van Zaltbommel opnieuw een gezonde financiële huishouding aan de raad, zelfs voor de middellange termijn. De gemeenteraad buigt zich op 8 november over de begroting.

Daling van lasten
Het gaat zelfs zo goed met de gemeente, dat ook inwoners iets gaan merken van de gezonde financiën van de gemeente. Zo dalen de rioolrechten het komend jaar en investeert de gemeente meer in de buitenruimte en in de zorg. ‘Naast de kostendaling als gevolg van het beter scheiden afval, gaan inwoners dus echt iets merken van onze gezonde positie’, aldus Kees Zondag wethouder Financiën.

Ruimte voor extra zorg
De begroting voor de lange termijn is niet geheel zonder zorgen. Een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente is de zorg. De gemeente verwacht in de komende jaren een groei aan zorgaanvragen. Wethouder Zondag: ‘Om dat op te kunnen vangen, reserveren we hiervoor nu al een half miljoen voor 2019. Het komend jaar bekijken we hoe we de groei in de zorg structureel kunnen opnemen in onze begroting. In het voorjaar verwachten wij hier een goed beeld van te hebben.’
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden