over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel ziet toekomst rooskleurig


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Zaltbommel ziet de toekomst positief tegemoet. De afgelopen jaren had de gemeente al een gezonde portemonnee, maar ook naar de toekomst toe is de verwachting gunstig. Dat bleek nadat het college van B&W afgelopen week instemde met de programmabegroting 2019.

Positieve lijn zet door
De afgelopen drie jaren kende Zaltbommel een begroting zonder taakstellingen. De laatste jaren was er ook geld voor nieuwe dingen, zoals bijvoorbeeld het zwembad. Dit jaar presenteert het college van Zaltbommel opnieuw een gezonde financiële huishouding aan de raad, zelfs voor de middellange termijn. De gemeenteraad buigt zich op 8 november over de begroting.

Daling van lasten
Het gaat zelfs zo goed met de gemeente, dat ook inwoners iets gaan merken van de gezonde financiën van de gemeente. Zo dalen de rioolrechten het komend jaar en investeert de gemeente meer in de buitenruimte en in de zorg. ‘Naast de kostendaling als gevolg van het beter scheiden afval, gaan inwoners dus echt iets merken van onze gezonde positie’, aldus Kees Zondag wethouder Financiën.

Ruimte voor extra zorg
De begroting voor de lange termijn is niet geheel zonder zorgen. Een belangrijk aandachtspunt voor de gemeente is de zorg. De gemeente verwacht in de komende jaren een groei aan zorgaanvragen. Wethouder Zondag: ‘Om dat op te kunnen vangen, reserveren we hiervoor nu al een half miljoen voor 2019. Het komend jaar bekijken we hoe we de groei in de zorg structureel kunnen opnemen in onze begroting. In het voorjaar verwachten wij hier een goed beeld van te hebben.’
Datum
18 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 15 oktober 2018: Zaltbommel steekt meer geld in groen
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden