over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel weer decor voor NK Tijdrijden


Deel deze pagina

Thomas Dekker tijdens het NK Tijdrijden van 2005
Thomas Dekker tijdens het NK Tijdrijden van 2005
In deze roerige wielertijden snak je als wielerfan wel weer eens naar een mooie koers. Een eerlijk gevecht van man tegen man en vrouw tegen vrouw. Die gelegenheid bestaat op woensdag 15 augustus als Zaltbommel het decor is van het NK tijdrijden.

De organiserende Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners hoef je niets meer te vertellen over het organiseren van een kampioenschap. Al vijf keer eerder voltooiden zij dit huzarenstukje. Ze doen dit steeds zo goed dat de KNWU regelmatig andere organisaties aanraadt om volgens het draaiboek van Zaltbommel te werken. "En daar zijn we best trots op," zegt Eelco Spronk, al 29 jaar voorzitter van de Stichting. Hij kan - naast het tienkoppig bestuur - rekenen op 80 vrijwilligers. "Die vrijwilligers zijn hard nodig ook, want zo'n koers brengt veel werk met zich mee. Zo hebben we 70 instanties - van kassenbouwers tot verloskundigen - op de hoogte gebracht van de komende verkeershinder. 190 Lunchpakketten moeten worden gemaakt en 850 omwonenden in de wijk Spellewaard krijgen een persoonlijk schrijven in huis."

Zoals elk jaar is de omgeving rond het Cambium College weer start- en finishplaats. Spronk: "In het Cambium is kleedgelegenheid voor de deelnemers en ruimte voor de jury, de pers en de anti-dopage. Vanuit Zaltbommel maken de renners dan een omloop door de Noord-Bommelerwaard. Dit parcours is overigens niet in zijn geheel afgezet, maar is 'verkeersluw' gemaakt. Dat betekent dat deze wegen in principe niet door het verkeer gebruikt mogen worden en in noodgevallen alleen in de rijrichting. Er wordt geadviseerd de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de politie op te volgen. In zeven categorieën wordt er gestreden, samen goed voor 232 deelnemers. De renners starten om de minuut (de profs om de twee minuten) zodat het parcours van 13.00 tot 20.15 uur gebruikt wordt."

Bij de dames-elite staan toppers als Mirjam Melchers en Loes Gunnewijk aan de start. Bij de profs zal de strijd voornamelijk gaan tussen de winnaars van de afgelopen twee edities: Thomas Dekker en Stef Clement. Beiden zijn goed gerouleerd uit de Tour de France gekomen. Outsiders zijn Rick Flens, deze week nog winnaar van een tijdrit in de Ronde van Denemarken, en Maarten Tjallingii.

Nog een laatste vraag: wat doet de voorzitter zelf op 15 augustus? "Ik doe die dag helemaal niets! Ik ben dan al 364 dagen in touw geweest voor deze wedstrijd." Om er daarna aan toe te voegen: "Nou ja, ik ben natuurlijk wel de hele dag in de buurt van de finish te vinden. De sponsors en de rondemiss begeleiden. En genieten van de wedstrijd."
Wat
Voorbeschouwing Nederlands kampioenschap tijdrijden
Waar
Zaltbommel en omstreken
Wanneer
15 augustus 2007
Datum
15 augustus 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden