over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel steekt meer geld in groen


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- De gemeente Zaltbommel steekt jaarlijks ruim een ton extra in het beheer van het openbaar groen. Voor de komende 4 jaar komt daar nog eens een ton bij voor incidentele groen-werkzaamheden. Dit staat in het groenbeheerplan van de gemeente.

Structureel meer geld voor groenonderhoud
Het jaarlijks extra bedrag wordt gebruikt om het openbaar groen in de gemeente op peil te houden en om achterstanden op de lange termijn te voorkomen. Wethouder Bragt: “Er is structureel jaarlijks zo’n €105.000,- meer nodig voor groenonderhoud. Dit willen we onder andere inzetten voor onkruidbeheersing en een beter bermbeheer.”

Komende 4 jaar inzetten op projecten voor meer groen
Daarnaast wil de gemeente de komende vier jaar nog eens €100.000,- per jaar incidenteel inzetten. Wethouder Bragt: “Dit gebruiken we voor projecten voor meer groen in de dorpen en om de komende jaren veel populieren te vervangen. Die zijn allemaal in dezelfde levensfase, zo’n 35 jaar oud, en nu tegelijkertijd aan vervanging toe. Op deze manier willen we zorgen dat er genoeg groen in de dorpen is en er een stevige hoofdgroenstructuur is.“ Ook is dit geld bedoeld voor het verwijderen en vervangen van 480 ernstig aangetaste bomen die lijden onder de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte.

Inwoners betrekken bij groen in hun omgeving
De gemeente heeft in haar groenbeheerplan aandacht voor initiatieven en inbreng van bewoners. Bijvoorbeeld bij het maken van een plan van aanpak voor meer groen in de dorpen. Ook ziet de gemeente kansen als bijvoorbeeld een straat wordt aangepakt. Dat is dan vaak een goed moment om meteen de beplanting mee te nemen of na te denken over bijvoorbeeld groenadoptie. Bij groenadoptie nemen mensen zelf een groenvak in beheer en zorgen ze voor het onderhoud.

Groenbeheerplan
In het Groenbeheerplan staat hoe de gemeente het openbaar groen onderhoudt en welke doelen de gemeenste op het gebied van groen wil bereiken. Denk onder meer aan onkruidbeheersing, onderhoud bomen, hagen, gazons, bermen en watergangen. Het Groenbeheerplan valt binnen de kaders van het Groenbeleidsplan ‘Groen dicht bij de burger’ dat begin 2017 is vastgesteld door de raad. Het heeft een looptijd van 10 jaar, maar wordt iedere 4 jaar geactualiseerd.

Datum
15 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 2 februari 2018: Subsidie voor meer groen
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden