over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel sluit 2015 met goed resultaat af


Deel deze pagina

De jaarstukken van Zaltbommel over 2015 laten zien dat de gemeente ‘in control’ is. Het sluitstuk over het jaar 2015 laat een positief resultaat zien, de risicoscore is goed, de programma’s lopen nagenoeg allemaal op schema en de accountant kan een goedkeurende verklaring afgeven.

“Het jaar 2015 stond in het teken van de veranderingen in de zorg; sinds dit jaar zijn wij hiervoor verantwoordelijk. Het is een mooi resultaat dat we de verandering goed hebben doorgevoerd. “ aldus Kees Zondag wethouder Financiën. “Dat zien we terug in het risicomanagement, de voortgang op de speerpunten van het beleid en de analyse van de jaarrekening.
Het jaar 2015 sluiten wij met een positief resultaat van € 840.000 af. Dat is ruim een half miljoen meer dan oorspronkelijk verwacht. De lagere kosten van de bedrijfsvoering, minder uitgaven voor individuele voorzieningen en de positieve jaarcijfers van de Sociale Dienst Bommelerwaard dragen in belangrijke mate bij aan dit positieve resultaat.”

Rechtmatigheid Wmo en Jeugdwet op orde
De gemeente Zaltbommel heeft het proces van Wmo en de Jeugdwet goed op orde. Wethouder Zondag: “Wij kregen een goedgekeurde algemene verklaring voor rechtmatigheid voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Daar ben ik trots op. Dit was een extra opgave waar veel gemeenten nog niet aan toe zijn gekomen, die extra opgave hebben wij er bij kunnen doen.” Rechtmatigheid is een juridische term, het geeft aan dat de manier waarop wij de Wmo en de Jeugdwet uitvoeren klopt met de geldende regels en besluiten. Wethouder Buwalda: “Dit laat zien dat we het efficiënt georganiseerd hebben, zonder dat de zorg er onder leidt.”

Gezonde risicopositie
Bij het bepalen van de financiële positie kijkt de gemeenten niet alleen naar het resultaat uit de jaarrekening, maar ook naar de risico’s. De risico’s komen na actualisatie uit op € 1,0 miljoen. Omdat het weerstandsvermogen € 6,9 miljoen bedraagt is er een buffer van € 5,9 miljoen.

Programma’s op koers
Niet alleen in financiële zin loopt de gemeente Zaltbommel op koers. Van alle speerpunten in 2015 loopt 82% op koers, voor het overige is er vertraging in de uitvoering. Ook de bestuursopdrachten lopen allemaal op schema.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden