?> Zaltbommel is klaar voor wedstrijd Groenste Stad - bezoek vakjury op 12 juni aanstaande - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel is klaar voor wedstrijd Groenste Stad


bezoek vakjury op 12 juni aanstaande


Deel deze pagina

Zaltbommel is helemaal klaar voor het bezoek dat de vakjury van de ‘Groenste Stad van Nederland’ brengt op vrijdag 12 juni. Samen met inwoners is een route met groene parels uitgestippeld voor de jury. En alles over het groen in de stad is samengevat in een apart boekje. Daarnaast zijn er voor Zaltbommelse inwoners speciale groene aanbiedingen van 4 tot en met 6 juni. In september maakt Entente Florale bekend of Zaltbommel heeft gewonnen van de andere kanshebbers, Borculo en Ootmarsum.

Vakjury bezoekt Zaltbommel
Vrijdag 12 juni brengt een vakjury van Entente Florale een bezoek aan Zaltbommel. Tijdens deze dag legt de jury een route af door de stad waarbij ze alle groene en historische parels bekijkt en beoordeelt. Na de start bij Hitachi gaat de jury naar begraafplaats Bossche Poort, de stadsmuur en de schootsvelden. Daarna wordt de route vervolgd langs de Stadskwekerij, natuurgebied De kloosterwiel en het Koning Willem-Alexanderpark. Op de route komt de jury onder andere ook nog langs De Virieusingel en De Torentuin. De route is samengesteld op basis van de inbreng van de inwoners tijdens de bijeenkomst begin maart. Toen is aan inwoners gevraagd mee te denken over de wedstrijd, groene ideeën en de juryroute.

Speciale groenactie voor inwoners
De gemeente Zaltbommel organiseert samen met Plantenkwekerij De Rozenbogerd, Stadskwekerij Zaltbommel en Welkoop een speciale groenactie voor de wedstrijd ‘Groenste Stad van Nederland’. Van donderdag 4 juni tot en met zaterdag 6 juni hebben zij groene aanbiedingen onder de noemer ‘Wij gaan voor de Groenste Stad!’. Inwoners uit Zaltbommel krijgen bij de Stadskwekerij 10% korting op planten, rozen, vaste planten, heesters en bomen. De Rozenbogerd geeft 10% korting op planten en bloemen en Welkoop heeft een speciale actie met Lavendel. Wethouder Ton van Balken: ‘Het is geweldig dat de wedstrijd op deze manier wordt ondersteund en het zou leuk zijn als Zaltbommel nog groener en fleuriger kleurt op 12 juni als de vakjury ons bezoekt.’

Entente Florale
De verkiezing ‘Groenste Stad van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd door Entente Florale. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het stimuleren van goede groenvoorzieningen in verstedelijkt gebied. De wedstrijd heet de ‘Groenste stad van Nederland’, maar groen is slechts een onderdeel. De jury kijkt onder andere ook naar cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. De stad Zaltbommel strijdt tegen gemeente Berkelland met de kern Borculo en gemeente Dinkelland met de kern Ootmarsum. In september wordt de winnende stad bekendgemaakt.

 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden