over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel is klaar voor wedstrijd Groenste Stad


bezoek vakjury op 12 juni aanstaande


Deel deze pagina

Zaltbommel is helemaal klaar voor het bezoek dat de vakjury van de ‘Groenste Stad van Nederland’ brengt op vrijdag 12 juni. Samen met inwoners is een route met groene parels uitgestippeld voor de jury. En alles over het groen in de stad is samengevat in een apart boekje. Daarnaast zijn er voor Zaltbommelse inwoners speciale groene aanbiedingen van 4 tot en met 6 juni. In september maakt Entente Florale bekend of Zaltbommel heeft gewonnen van de andere kanshebbers, Borculo en Ootmarsum.

Vakjury bezoekt Zaltbommel
Vrijdag 12 juni brengt een vakjury van Entente Florale een bezoek aan Zaltbommel. Tijdens deze dag legt de jury een route af door de stad waarbij ze alle groene en historische parels bekijkt en beoordeelt. Na de start bij Hitachi gaat de jury naar begraafplaats Bossche Poort, de stadsmuur en de schootsvelden. Daarna wordt de route vervolgd langs de Stadskwekerij, natuurgebied De kloosterwiel en het Koning Willem-Alexanderpark. Op de route komt de jury onder andere ook nog langs De Virieusingel en De Torentuin. De route is samengesteld op basis van de inbreng van de inwoners tijdens de bijeenkomst begin maart. Toen is aan inwoners gevraagd mee te denken over de wedstrijd, groene ideeën en de juryroute.

Speciale groenactie voor inwoners
De gemeente Zaltbommel organiseert samen met Plantenkwekerij De Rozenbogerd, Stadskwekerij Zaltbommel en Welkoop een speciale groenactie voor de wedstrijd ‘Groenste Stad van Nederland’. Van donderdag 4 juni tot en met zaterdag 6 juni hebben zij groene aanbiedingen onder de noemer ‘Wij gaan voor de Groenste Stad!’. Inwoners uit Zaltbommel krijgen bij de Stadskwekerij 10% korting op planten, rozen, vaste planten, heesters en bomen. De Rozenbogerd geeft 10% korting op planten en bloemen en Welkoop heeft een speciale actie met Lavendel. Wethouder Ton van Balken: ‘Het is geweldig dat de wedstrijd op deze manier wordt ondersteund en het zou leuk zijn als Zaltbommel nog groener en fleuriger kleurt op 12 juni als de vakjury ons bezoekt.’

Entente Florale
De verkiezing ‘Groenste Stad van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd door Entente Florale. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het stimuleren van goede groenvoorzieningen in verstedelijkt gebied. De wedstrijd heet de ‘Groenste stad van Nederland’, maar groen is slechts een onderdeel. De jury kijkt onder andere ook naar cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. De stad Zaltbommel strijdt tegen gemeente Berkelland met de kern Borculo en gemeente Dinkelland met de kern Ootmarsum. In september wordt de winnende stad bekendgemaakt.

Datum
28 mei 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden