over ons | adverteren | sitemap | contact

Zaltbommel in top 3 ervaringen inwoners Wmo


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel scoort als één van de besten van Nederland als het gaat om cliëntervaringen met de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning; bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, begeleiding of dagbesteding). Dat blijkt uit een analyse van ervaringen van cliënten van 247 gemeenten.

Zaltbommel scoort als 2e gemeente van Nederland op de onderwerpen contact met de gemeente, de kwaliteit van de hulp en het effect van de hulp.

Wethouder Bragt is trots op dit resultaat
“Fantastisch om te merken dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt en dat mensen tevreden zijn. Het gaat om kwalitatieve zorg en de relatie met de inwoners, voor hen doen we het uiteindelijk allemaal. Dit is een groot compliment voor iedereen die hier aan heeft meegewerkt.”

Zaltbommelse aanpak
De gemeente Zaltbommel koopt een deel van de zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en de Jeugdwet vanaf 2016 lokaal in. Zo organiseert de gemeente Zaltbommel de zorg dicht bij de inwoner en bouwt ze een relatie op met de zorgaanbieders. Met het totale aanbod van zorgaanbieders en de diensten/producten die zij leveren, garandeert de gemeente Zaltbommel keuzevrijheid voor de cliënt. De gemeente Zaltbommel werkt voor wat betreft de uitvoering van de Wmo samen met Buurtzorg Jong en het Buurtteam. Het beleid brengen zij samen in de praktijk.

Onderzoek in opdracht Ministerie VWM
Alle Nederlandse gemeenten zijn verplicht onderzoek uit te voeren naar de tevredenheid van inwoners met hulp vanuit de Wmo. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaf onderzoeksbureau ZorgfocuZ opdracht om een analyse te maken van de ervaringen die clienten hebben op het gebied van Wmo. In totaal hebben zij de gegevens van 247 gemeenten geanalyseerd. Op basis van de aangeleverde data keken ze onder andere naar welke gemeenten het best scoren op verschillende aspecten. Zaltbommel scoort als een na beste gemeente op het contact met de gemeente, de kwaliteit en het effect van de hulp.

Inwoners Zaltbommel tevreden over uitvoering Wmo
Elk jaar laat de gemeente een onafhankelijk onderzoek doen naar ervaringen met de Wmo. In 2019 vulden 396 gebruikers van Wmo in Zaltbommel deze lijst in. Uit het onderzoek bleek dat inwoners over het algemeen tevreden zijn over de uitvoering van de Wmo.

Zij:
•Weten waar ze terecht kunnen met hun hulpvraag; 81%
•Vinden dat ze snel geholpen worden; 84%
•Vinden dat de medewerker van het Wmo-loket hen serieus neemt; 85%
•Vinden dat er samen wordt gezocht naar een goede oplossing. 80%


Uitgelicht
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden