over ons | adverteren | sitemap | contact

Wordt Binnenstad 4e wijkplatform in Zaltbommel?


Deel deze pagina

Enthousiaste inwoners van de Zaltbommelse binnenstad richten een wijkplatform op. Zij zoeken versterking, want om officieel een dorps- of wijkplatform op te richten zijn minimaal drie leden nodig.

Wijkplatform is een schakel tussen gemeente en inwoners

Het wijkplatform is onder andere een klankbord voor de gemeente en geeft gevraagd en ongevraagd advies over de leefomgeving. Ook is het een belangrijke schakel tussen gemeentebestuur en inwoners die ontwikkelingen signaleert en zich actief inzet om de leefomgeving te verbeteren. Samen met de gemeente bekijkt een dorps- of wijkraad bijvoorbeeld wat er verbeterd kan worden in het dorp, en hoe dat het beste kan.

Aanmelden voor wijkplatform Binnenstad?
Wilt u meer informatie of uzelf aanmelden? Neem dan contact op met Esther Jansen, dorps- en wijkcoördinator van de gemeente Zaltbommel. Zij is te bereiken via 14 0418 of via info@zaltbommel.nl.

Dorpsplatform of dorpsraad is voor en door de inwoners
Al 8 dorpen en 3 wijken in Zaltbommel hebben een dorps- of wijkraad. De gemeente stimuleert vanuit het dorps- en wijkgericht werken de oprichting van raden in de dorpen en stadswijken. De oprichting en totstandkoming van de dorps- en wijkplatforms is primair een verantwoordelijkheid van enthousiaste inwoners die zich willen inzetten voor het eigen dorp of wijk.

Dorps- en wijkgericht werken
De platforms zijn geen extra bestuurslaag of politiek orgaan. De gemeente stimuleert de oprichting van de platforms vanuit het dorps- en wijkgericht werken. Dorps- en wijkgericht werken is een gemeentelijke aanpak die zich richt op het verbeteren van de directe leefomgeving in de dorpen en wijken in samenwerking met inwoners. De Zaltbommelse gemeenteraad besloot in januari 2013 om op deze manier te gaan werken. Op 14 mei 2012 richtten de inwoners van Nederhemert het eerste dorpsplatform op in de gemeente Zaltbommel. Met de wijk de Binnenstad zou de 12e dorps- of wijkraad een feit zijn.
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden