over ons | adverteren | sitemap | contact

Word Waaljutter en verdien wat bij voor de clubkas!


Maasdriel opruimactie: 14 maart 2015


Deel deze pagina

Van half maart tot half april organiseren negen gemeenten opruimacties langs de Waal. Zwerfafval ontsiert niet alleen onze prachtige oevers, maar stroomt uiteindelijk via de rivieren naar zee en oceanen waar het veel schade toebrengt.

In Maasdriel gaan verenigingen op zaterdagmiddag 14 maart aan de slag. Elke deelnemende vereniging krijgt een tracé langs de Waal toegewezen. Met een man of tien, vijftien moet dit stuk in een halve dag schoon te maken zijn. De gemeente zorgt voor handschoenen, prikkers, vuilniszakken en dergelijk. De opbrengst is naast een schone oever en goed gevulde vuilniszakken ook nog een gespekte clubkas.

Kick off bij Bezoekerscentrum
Voordat begonnen wordt met schoonmaken, trappen we eerst gezamenlijk af. Dit gebeurt op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Onder meer Gedeputeerde Josan Meijers van de Provincie en wethouder Jan-Hein de Vreede zijn hierbij aanwezig.

Vergoeding voor deelnemende verenigingen
Verenigingen die willen meedoen in Maasdriel kunnen zich aanmelden via info@maasdriel.nl onder vermelding van Waaljutters project. De Waaloever zal opgedeeld worden in ongeveer 8 tot 10 tracés. Per tracé is een groep vrijwilligers van ongeveer tien à vijftien personen nodig en is ongeveer € 350 te verdienen voor de club. Dit hangt af van de omvang van het schoon te maken gebied. Hoe groter het traject, hoe groter de verdienste. Wil je met jouw straat of als een collectief meedoen? Ook dat is mogelijk. Belangrijk is dat er als groep wordt schoongemaakt. Ook is het belangrijk dat namens de groep één persoon de informatieavond bijwoont, waarin voorafgaand aan de schoonmaakactie concrete afspraken worden gemaakt. Verenigingen uit andere deelnemende gemeenten kunnen zich aanmelden bij hun eigen gemeente.

Meer informatie?
De website www.waaljutters.nl is online en de voorbereidingen zijn volop gaande. Tijdens het Waaljuttersproject (tussen half maart en half april) zal er in de hele Waal regio via allerlei kanalen regelmatig aandacht zijn voor de mooie uiterwaarden. Ook worden in deze periode aanvullende belevingsactiviteiten langs de Waal aangeboden.

Schone en beleefbare Waal
Het Waaljuttersproject is onderdeel van “Schone en beleefbare Waal” en wordt uitgevoerd in de gemeenten Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. Doel van het project is om burgers en verenigingen te betrekken bij de het landschap van de Waal, door schoonmaakacties en belevingsactiviteiten. Daardoor blijft het rivierengebied aantrekkelijk voor inwoners en recreanten. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten zelf, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland. De gemeenten worden ondersteund door IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en de Gelderse Natuur en Milieufederatie.
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden