over ons | adverteren | sitemap | contact

Word Waaljutter en verdien wat bij voor de clubkas!


Maasdriel opruimactie: 14 maart 2015


Deel deze pagina

Van half maart tot half april organiseren negen gemeenten opruimacties langs de Waal. Zwerfafval ontsiert niet alleen onze prachtige oevers, maar stroomt uiteindelijk via de rivieren naar zee en oceanen waar het veel schade toebrengt.

In Maasdriel gaan verenigingen op zaterdagmiddag 14 maart aan de slag. Elke deelnemende vereniging krijgt een tracé langs de Waal toegewezen. Met een man of tien, vijftien moet dit stuk in een halve dag schoon te maken zijn. De gemeente zorgt voor handschoenen, prikkers, vuilniszakken en dergelijk. De opbrengst is naast een schone oever en goed gevulde vuilniszakken ook nog een gespekte clubkas.

Kick off bij Bezoekerscentrum
Voordat begonnen wordt met schoonmaken, trappen we eerst gezamenlijk af. Dit gebeurt op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Onder meer Gedeputeerde Josan Meijers van de Provincie en wethouder Jan-Hein de Vreede zijn hierbij aanwezig.

Vergoeding voor deelnemende verenigingen
Verenigingen die willen meedoen in Maasdriel kunnen zich aanmelden via info@maasdriel.nl onder vermelding van Waaljutters project. De Waaloever zal opgedeeld worden in ongeveer 8 tot 10 tracés. Per tracé is een groep vrijwilligers van ongeveer tien à vijftien personen nodig en is ongeveer € 350 te verdienen voor de club. Dit hangt af van de omvang van het schoon te maken gebied. Hoe groter het traject, hoe groter de verdienste. Wil je met jouw straat of als een collectief meedoen? Ook dat is mogelijk. Belangrijk is dat er als groep wordt schoongemaakt. Ook is het belangrijk dat namens de groep één persoon de informatieavond bijwoont, waarin voorafgaand aan de schoonmaakactie concrete afspraken worden gemaakt. Verenigingen uit andere deelnemende gemeenten kunnen zich aanmelden bij hun eigen gemeente.

Meer informatie?
De website www.waaljutters.nl is online en de voorbereidingen zijn volop gaande. Tijdens het Waaljuttersproject (tussen half maart en half april) zal er in de hele Waal regio via allerlei kanalen regelmatig aandacht zijn voor de mooie uiterwaarden. Ook worden in deze periode aanvullende belevingsactiviteiten langs de Waal aangeboden.

Schone en beleefbare Waal
Het Waaljuttersproject is onderdeel van “Schone en beleefbare Waal” en wordt uitgevoerd in de gemeenten Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. Doel van het project is om burgers en verenigingen te betrekken bij de het landschap van de Waal, door schoonmaakacties en belevingsactiviteiten. Daardoor blijft het rivierengebied aantrekkelijk voor inwoners en recreanten. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten zelf, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland. De gemeenten worden ondersteund door IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en de Gelderse Natuur en Milieufederatie.
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden