over ons | adverteren | sitemap | contact

Wind draait mogelijk: gemeente informeert inwoners Zaltbommel


Rook mogelijk over de stad Zaltbommel


Deel deze pagina

De locatie van de brand
De locatie van de brand
Update: dinsdag 28 januari 17:07 uur

Op zondag 26 januari heeft een brand gewoed in de loods van afvalverwerkingsbedrijf Van Rijnsbergen-Liebregts aan de Unieweg 4 in Zaltbommel. De brand was in de directe omgeving te zien en in de verre omgeving was de brand te ruiken. De gemeente meldde op dinsdagmiddag dat vanaf woensdag de wind mogelijk van richting draait. Daardoor bestaat de kans dat de rook richting de stad Zaltbommel gaat. Dit staat in een brief die dinsdag eind van de middag verspreid is in de stad Zaltbommel.

Brand onder controle
De brand is onder controle en de brandweer is nu nog druk bezig met nablussen. Doordat het afval in de loods op elkaar ligt en blijft smeulen, wakkert de brand soms licht aan. Om de brand helemaal te stoppen, moet het afval uit de loods worden gehaald. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van Defensie, omdat zij de beschikking heeft over materieel dat het puin kan afvoeren. Defensie is sinds vanochtend druk bezig om achter de loods van Van Rijnsbergen-Liebregts een tijdelijke opslag voor het afval te creëren. Hierdoor kan het beter worden afgeblust en stopt het afval met smeulen. Naar verwachting duren de werkzaamheden nog enkele dagen.

Ga niet in de rook staan
Er is nog steeds rookontwikkeling en dit kan nog enkele dagen duren. Omdat de wind de komende uren van richting gaat veranderen, bestaat de kans dat u last krijgt van de rook. Ondanks de rook kunt u gewoon naar buiten, maar ga niet in de rook staan. Rook is nooit goed voor uw gezondheid. Staat uw woning of pand in het rookgebied, sluit dan uit voorzorg ramen en deuren. Denk ook aan een eventueel ventilatiesysteem. Zet deze uit als de rook richting uw woning of pand staat.

Geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen
De brandweer heeft metingen verricht naar de stoffen die zijn vrijgekomen. Hieruit blijkt dat tot op heden geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten. Het RIVM heeft ook metingen gedaan. De uitslagen van de metingen van het RIVM zijn over enkele dagen bekend.

Vragen?
Voor actuele informatie kunt u de website www.zaltbommel.nl raadplegen. Mocht u vragen hebben over de brand dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Rian van Osch, Ambtenaar Openbare Veiligheid, via telefoonnummer 14 0418. Voor dringende vragen of problemen kunt u na kantooruren bellen naar 0900-8844 (meldkamer politie) en mocht het zeer urgent zijn dan kunt u ook bellen naar 112.

Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden