over ons | adverteren | sitemap | contact

Wethouder Buwalda helpt bij start uitbreiding Regenboog


Deel deze pagina

NIEUWAAL - Basisschool De Regenboog in Nieuwaal krijgt er extra ruimte bij. Dat is nodig, want jaarlijks krijgt de school steeds meer leerlingen, ook van buiten het dorp. Vrijdag 9 maart geeft wethouder Buwalda samen met leerlingen van de basisschool het startsein voor de werkzaamheden. Zij halen dan samen de eerste betontegels uit het schoolplein. Op die plek komt namelijk de nieuwe ruimte.

Regenboog groeit uit haar jasje
Wethouder Buwalda: “Waar landelijk gezien kleinere scholen steeds kleiner worden, krijgt De Regenboog er jaarlijks leerlingen bij. Hiervoor is extra ruimte nodig naast de klaslokalen die er al zijn. De school zorgt zelf dat de tegels op het plein weggehaald worden. Hiermee draagt de school bij aan hun eigen nieuwbouw en hoeft de gemeente wat minder geld bij te dragen.”

De huidige ruimte in de school is voor 58 leerlingen optimaal. Nu zitten er zo’n 70 leerlingen op de school. Omdat de prognose ook voor tenminste de komende 15 jaar zo is dat het aantal leerlingen boven de 70 blijft, wordt de school nu uitgebreid.

Planning
Naar verwachting wordt het nieuwe lokaal in juni 2018 opgeleverd. De school blijft gewoon open tijdens het werk. De totale uitbreiding wordt zo’n 70m2 groot. Naar verwachting kunnen de leerlingen vanaf komend schooljaar (september 2018) gebruik maken van de nieuwe ruimte. Daarna krijgt ook het schoolplein een nieuwe inrichting.

Onderwijshuisvesting
De gemeente is verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. Zij moet zorgen voor voldoende ruimte voor het schoolbestuur. De gemeente betaalt daarom de uitbreiding en de eerste inrichting.
Datum
7 maart 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 22 april 2016: Oranjemarkt CBS De Regenboog drukbezocht
Nieuws, 23 maart 2015: De Kernen flink aan de slag tijdens NL Doet in Brakel
Nieuws, 4 november 2013: Week van het Nationale Schoolontbijt
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden