over ons | adverteren | sitemap | contact

Wethouder Buwalda helpt bij start uitbreiding Regenboog


Deel deze pagina

NIEUWAAL - Basisschool De Regenboog in Nieuwaal krijgt er extra ruimte bij. Dat is nodig, want jaarlijks krijgt de school steeds meer leerlingen, ook van buiten het dorp. Vrijdag 9 maart geeft wethouder Buwalda samen met leerlingen van de basisschool het startsein voor de werkzaamheden. Zij halen dan samen de eerste betontegels uit het schoolplein. Op die plek komt namelijk de nieuwe ruimte.

Regenboog groeit uit haar jasje
Wethouder Buwalda: “Waar landelijk gezien kleinere scholen steeds kleiner worden, krijgt De Regenboog er jaarlijks leerlingen bij. Hiervoor is extra ruimte nodig naast de klaslokalen die er al zijn. De school zorgt zelf dat de tegels op het plein weggehaald worden. Hiermee draagt de school bij aan hun eigen nieuwbouw en hoeft de gemeente wat minder geld bij te dragen.”

De huidige ruimte in de school is voor 58 leerlingen optimaal. Nu zitten er zo’n 70 leerlingen op de school. Omdat de prognose ook voor tenminste de komende 15 jaar zo is dat het aantal leerlingen boven de 70 blijft, wordt de school nu uitgebreid.

Planning
Naar verwachting wordt het nieuwe lokaal in juni 2018 opgeleverd. De school blijft gewoon open tijdens het werk. De totale uitbreiding wordt zo’n 70m2 groot. Naar verwachting kunnen de leerlingen vanaf komend schooljaar (september 2018) gebruik maken van de nieuwe ruimte. Daarna krijgt ook het schoolplein een nieuwe inrichting.

Onderwijshuisvesting
De gemeente is verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. Zij moet zorgen voor voldoende ruimte voor het schoolbestuur. De gemeente betaalt daarom de uitbreiding en de eerste inrichting.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden