?> Werkzaamheden op begraafplaats Brakel - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Werkzaamheden op begraafplaats Brakel


Deel deze pagina

BRAKEL - In de week van 15 oktober zijn er werkzaamheden op de algemene begraafplaats in Brakel. De gemeente verwijdert dan grafbedekking (meestal een grafsteen en beplanting) van graven waarvan de grafrechten niet verlengd worden. Hierover maakte de gemeente afspraken met de nabestaanden van de overledenen die afstand doen van de grafrechten.

In november komen vervolgens, als de nabestaanden het op prijs stellen, gedenkplaatjes met naam, geboorte- en sterfdatum van de overledenen op het herinneringsmonument op die begraafplaatsen.

Wethouder Bragt:
“Als de grafrechten verlopen, kan de rechthebbende (de persoon die de grafrechten had) ervoor kiezen deze te verlengen of om afstand te doen van de grafrechten. Als hij of zij afstand doet van de grafrechten, wordt de overledene herbegraven in een verzamelgraf op dezelfde begraafplaats. Het monument is een blijvende herinnering aan de overledenen.”

Sommigen van de nabestaanden kiezen ervoor om zelf de grafbedekking te verwijderden. Bij de overige graven verwijdert de gemeente de grafbedekking. In Brakel gaat het om zo’n 350 graven.

Werkzaamheden op algemene begraafplaatsen
Eerder dit jaar zijn deze werkzaamheden op de begraafplaatsen in Nederhemert, Zuilichem, Aalst en Nieuwaal geweest. Volgend jaar zijn de begraafplaatsen in Bruchem, Gameren en Zaltbommel aan de beurt.

Als de grafrechten verlopen
Grafrechten geven recht op een graf voor een bepaalde periode. De gemeente houdt een administratie bij van alle mensen die begraven zijn op de begraafplaatsen. Uiterlijk een jaar voordat de grafrechten verlopen neemt de gemeente contact op met de rechthebbende (meestal de nabestaanden van de overledene) bij wie de grafrechten verlopen. De rechthebbende kan er vervolgens voor kiezen de grafrechten te verlengen in termijnen van 10 jaar of om afstand te doen van de grafrechten.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden