over ons | adverteren | sitemap | contact

Werkzaamheden kribverlaging Waal begonnen bij Zuilichem


Deel deze pagina

Vanaf half juni is Rijkswaterstaat weer begonnen met de werkzaamheden voor het verlagen van kribben in de waal tussen Gorinchem en Tiel. De aannemer is begonnen met de werkzaamheden ter hoogte van Zuilichem.

De komende maanden, zo lang als de waterstanden het toelaten, is de aannemer volop aan het werk in de rivier.

Maandag tot en met vrijdag
Het verlagen van een krib duurt ongeveer 1 week. De aannemer pakt 4 kribben tegelijkertijd aan. ‘We werken van maandag tot en met vrijdag’, vertelt Roger van Duivenbode, omgevingsmanager van de aannemerscombinatie. ‘Ook in de bouwvak gaan we door.’

Hinder omgeving
Van Duivenbode denkt dat bewoners in de omgeving van het werkgebied weinig hinder ondervinden van de uitvoering. ‘We werken vanaf het water, in de oeverzone en op de kribben zelf. Daar merkt de omgeving vermoedelijk weinig van. Hooguit van de aan- en afvoer en het verwerken van stenen.’

Planning
De werkzaamheden vinden plaats zo lang de waterstanden het toelaten. In oktober 2015 moet de kribverlaging op het genoemde traject voltooid zijn. Informatie over de planning en exacte plaatsen van de werkzaamheden is te vinden op de website Kribverlaging & Langsdammen Waal.

Recreëren en zwemmen gevaarlijk
Rijkswaterstaat raadt af te recreëren en zwemmen op of nabij het werkterrein. Dit werkterrein schuift elke week op (zie planning op de website Kribverlaging & Langsdammen Waal). Zwemmen in de Waal en tussen de kribben is altijd gevaarlijk. Het water stroomt snel, schepen hebben grote zuigkracht, de watertemperatuur wisselt en bij de kribkoppen is kans op kolken.

Informatie
Belangstellenden zijn voor informatie en suggesties elke laatste woensdag van de maand welkom in de projectkeet van Van den Herik - Boskalis, Gamersenschedijk 6-8 in Zaltbommel.

Meer informatie vindt u op de projectpagina Kribverlaging Waal en Langsdammen Wamel-Ophemert en de website Kribverlaging & Langsdammen Waal. Heeft u vragen en/of klachten? Bel 0800 - 8002.
Datum
23 juli 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden