over ons | adverteren | sitemap | contact

Werkzaamheden kribverlaging Waal begonnen bij Zuilichem


Deel deze pagina

Vanaf half juni is Rijkswaterstaat weer begonnen met de werkzaamheden voor het verlagen van kribben in de waal tussen Gorinchem en Tiel. De aannemer is begonnen met de werkzaamheden ter hoogte van Zuilichem.

De komende maanden, zo lang als de waterstanden het toelaten, is de aannemer volop aan het werk in de rivier.

Maandag tot en met vrijdag
Het verlagen van een krib duurt ongeveer 1 week. De aannemer pakt 4 kribben tegelijkertijd aan. ‘We werken van maandag tot en met vrijdag’, vertelt Roger van Duivenbode, omgevingsmanager van de aannemerscombinatie. ‘Ook in de bouwvak gaan we door.’

Hinder omgeving
Van Duivenbode denkt dat bewoners in de omgeving van het werkgebied weinig hinder ondervinden van de uitvoering. ‘We werken vanaf het water, in de oeverzone en op de kribben zelf. Daar merkt de omgeving vermoedelijk weinig van. Hooguit van de aan- en afvoer en het verwerken van stenen.’

Planning
De werkzaamheden vinden plaats zo lang de waterstanden het toelaten. In oktober 2015 moet de kribverlaging op het genoemde traject voltooid zijn. Informatie over de planning en exacte plaatsen van de werkzaamheden is te vinden op de website Kribverlaging & Langsdammen Waal.

Recreëren en zwemmen gevaarlijk
Rijkswaterstaat raadt af te recreëren en zwemmen op of nabij het werkterrein. Dit werkterrein schuift elke week op (zie planning op de website Kribverlaging & Langsdammen Waal). Zwemmen in de Waal en tussen de kribben is altijd gevaarlijk. Het water stroomt snel, schepen hebben grote zuigkracht, de watertemperatuur wisselt en bij de kribkoppen is kans op kolken.

Informatie
Belangstellenden zijn voor informatie en suggesties elke laatste woensdag van de maand welkom in de projectkeet van Van den Herik - Boskalis, Gamersenschedijk 6-8 in Zaltbommel.

Meer informatie vindt u op de projectpagina Kribverlaging Waal en Langsdammen Wamel-Ophemert en de website Kribverlaging & Langsdammen Waal. Heeft u vragen en/of klachten? Bel 0800 - 8002.
Datum
23 juli 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden