over ons | adverteren | sitemap | contact

Werkzaamheden begraafplaatsen Poederoijen en Nieuwaal


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel vernieuwt in de week van 23 november de paden op de begraafplaatsen in Poederoijen en Nieuwaal. In deze week herstellen zij ook enkele graven op de begraafplaats in Poederoijen. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 dagen. Bij een eventuele begrafenis, bijzetting of slecht weer stellen zij de werkzaamheden uit.

Nieuwe paden

Op beide begraafplaatsen komen nieuwe, goed beloopbare paden. De paden krijgen een asfalt-laag. Een bijkomend voordeel is dat bij de nieuwe paden geen onkruid gewied hoeft te worden. In Poederoijen wordt ook het hoofdpad met klinkers opnieuw bestraat.

Contact met rechthebbenden over onderhoud graven
Om er voor te zorgen dat alle individuele graven er netjes en waardig bij liggen, is het van belang te weten wie de rechthebbende is. De gemeente neemt daarom contact op met rechthebbenden of familieleden van de overledene als het nodig is om de grafdekking van een graf te herstellen of als de grafrechten verlopen.

Herstel grafdekking Poederoijen
In de week van 23 november wordt de grafdekking van enkele graven hersteld. Van sommige graven herstelt de gemeente de grafdekking, van andere graven doen de rechthebbenden of familieleden van de overledenen dat.

Herdenkingsmonument Poederoijen
Een aantal rechthebbenden of familieleden van graven waar de grafrechten van zijn verlopen, gaf de grafrechten terug aan de gemeente. Van deze graven wordt de grafdekking (door de ge-meente of door familie van de overledenen) in de week van 23 november verwijderd. De overledenen in deze graven worden te zijner tijd herbegraven in een verzamelgraf op dezelfde begraafplaats.

Dit graf bevindt zich rechts achterin op de uitbreiding van de begraafplaats. Er komt een geasfalteerd pad naar dit graf. Familieleden of rechthebbenden van de overledenen konden kiezen voor een herinneringsplaatje op een herdenkingsmonument op de begraafplaats. Dit monument wordt in het voorjaar van 2016 geplaatst. De plaats van het monument is nog niet bekend.
Datum
17 november 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden