over ons | adverteren | sitemap | contact

Werkzaak maakte keuzes in het belang van medewerkers


Deel deze pagina

RIVIERENGEBIED - Afgelopen tijd is er veel te doen rond het SW bedrijf Alescon uit Zwolle en de arbeidscontractvorm die zij SW medewerkers biedt via een uitzendbureau. In heel Nederland en ook in Rivierenland wordt nu de vraag gesteld hoe andere SW bedrijven hiermee om zijn gegaan. Werkzaak Rivierenland zette het op een rij en legt uit hoe LANDER (de voorloper van Werkzaak Rivierenland) in 2014 haar keuzes maakte en daarbij het belang van de medewerkers als uitganspunt nam.

De uitspraak over de situatie in Zwolle

In Zwolle oordeelde een kantonrechter in december 2017 dat Alescon zich niet aan de cao en de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) heeft gehouden. Dat bedrijf moet met terugwerkende kracht de cao SW toepassen op de SW medewerkers. Deze medewerkers zijn in dienst bij een daarvoor speciaal opgericht uitzendbureau. Alescon is eigenaar van dit uitzendbureau.

De uitspraak is gebaseerd op het feit dat de Wsw geen mogelijkheid biedt om het werkgeverschap over te dragen aan een privaatrechtelijke rechtspersoon. Werkzaak Rivierenland (Werkzaak) heeft ook een privaatrechtelijke rechtspersoon; de stichting Werkzaak Plus (voorheen Stichting LANDER Plus).

Belang van de medewerker voorop
In 2014 besloot de rijksoverheid tot grote bezuinigingen. In die tijd bestond Werkzaak Rivierenland nog niet en was in Rivierenland SW bedrijf LANDER actief. Lander is overgegaan in Werkzaak Rivierenland. De rijksbezuinigingen vormden bij LANDER de aanleiding om toen nog zoveel mogelijk mensen met een SW indicatie een baan onder de Wsw te blijven aanbieden. Dit was financieel gezien alleen realistisch door ze een arbeidsovereenkomst aan te bieden in de stichting LANDER Plus (nu de stichting Werkzaak Plus).

Beëindigen tijdelijke dienstverbanden voorkomen
Door het aanbieden van dit dienstverband is voorkomen dat tijdelijke dienstverbanden werden beëindigd. Ook kon LANDER destijds mensen die op de wachtlijst voor een SW arbeidsplaats stonden nog een arbeidsplaats bieden. Had LANDER dat niet gedaan dan zou voor deze mensen de Participatiewet met minder gunstige voorwaarden zijn gaan gelden.

Verschillen tussen Werkzaak Rivierenland en Alescon
LANDER richtte zich uitsluitend op de SW-werknemers die in 2014 in dienst waren op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst en op mensen die tot en met 31 december 2014 nog op de wachtlijst stonden. Alescon besloot al in juni 2011 om SW-werknemers geen arbeidsovereenkomst meer aan te bieden en het dienstverband aan te bieden via een eigen uitzendbureau. Het uitzendbureau van Alescon had op onderdelen mindere arbeidsvoorwaarden en meer flexibele arbeidsovereenkomsten. De stichting Werkzaak Plus biedt maximaal drie arbeidsovereenkomsten, gevolgd door een vast dienstverband.

Intraconcern uitzenden
Alescon zendt de medewerkers onder andere naar zichzelf uit. Dat is Intraconcern uitzenden en in die jaren niet toegestaan binnen de cao ABU. Deze beperking geldt voor Werkzaak Plus niet omdat het geen uitzendbureau is. De stichting Werkzaak Plus volgt voor een groot deel de cao SW; Alescon volgt de cao ABU.

Voor en nadelen dienstverband Werkzaak PLUS
Aan 235 mensen met een SW indicatie kon op deze manier nog een werkplek onder de Wsw aangeboden worden. Bovendien bevordert een aanstelling in de stichting de doorstroom naar een externe werkplek. Dat komt doordat de arbeidsvoorwaarden het voor werkgever en voor werknemer aantrekkelijker maken om deze stap te zetten. Dit draagt bij aan het hoogste doel van Werkzaak Rivierenland om juist een dienstverband bij een reguliere werkgever te realiseren.
De arbeidsvoorwaardenregeling lijkt op een groot aantal punten op die van de cao SW. Op een aantal onderdelen pakken de arbeidsvoorwaarden iets ongunstiger uit voor medewerkers.

Werkzaak wacht hoger beroep af
Alescon tekende hoger beroep aan. Werkzaak wacht de uitspraak af en handhaaft voor nu de huidige situatie met Stichting Werkzaak Plus.
De medewerkers over wie het gaat worden door Werkzaak geïnformeerd. Ook college’s van burgemeester en wethouders in de regio Rivierenland ontvingen een toelichting op de situatie.
Datum
17 januari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden