over ons | adverteren | sitemap | contact

Werktop werkt in Haaften


Deel deze pagina

FOTO vlnr: Gert-Jan van Beurden (BINK Uitzendbureau), Peter de Kock (De Kock tweewielers), Huibert van Zanten (VKV Groep), Hennie Simons (zorg- en logeerboerderij Heidewaard), Arnold van Leuken (SprintWerkt Personeelsdiensten).

Een prettig gesprek, dat is precies wat er op 31 maart plaatsvond in het Kulturhus in Haaften. In de inspirerende omgeving van deze ontmoetingsplek hebben vijf lokale ondernemers een zogeheten ‘Prettig Gesprek’ gevoerd met ruim dertig werkzoekenden uit de gemeente Neerijnen. De intentie van een dergelijk prettig gesprek is om kandidaten de kans te bieden om met een, veelal lokale, ondernemer in gesprek te gaan.

Wat is een Werktop?
Iedere ondernemer zit aan tafel met een aantal kandidaten en in het uur dat volgt krijgt iedereen de tijd om zijn of haar talenten en ambities kenbaar te maken. Dit gebeurt in een ongedwongen setting waarin iedereen op gelijkwaardig niveau met elkaar omgaat.

Resultaat Werktop
Het beste resultaat is natuurlijk als er uit zo’n gesprek duurzame matches naar voren komen, maar alleen al het in gesprek zijn met een ondernemer doet de kandidaten goed. Zij ontvangen tips over een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek en hoe ze zich het beste kunnen presenteren naar een werkgever. De werkgevers krijgen op deze manier een goed beeld van de gemotiveerde kandidaten en kunnen direct zien of er een klik is.

Echt prettig
De woorden waarmee dit gesprek wordt omschreven zijn; prettig, top, leerzaam en heel leuk. Hennie Simonsz van zorg- en logeerboerderij Heidewaard gaf zelfs aan dat ze nog wel twee uur door had kunnen praten met de kandidaten, omdat het gewoon echt een prettig gesprek was.

Aanpak loont
Koos Krook, wethouder van Sociale Zaken van de gemeente Neerijnen, is deze keer ook aangeschoven om te ervaren wat een 'Prettig Gesprek' precies inhoudt. Zijn conclusie is kort, maar krachtig: “Top aanpak!”. Dat deze aanpak ook daadwerkelijk werkt, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst negen kandidaten een vervolggesprek hebben bij een van de aanwezige werkgevers.

Heeft een werkgever zelf geen vacature dan is hij of zij altijd bereid om zijn netwerk open te stellen. Huibert van Zanten (VKV Groep) geeft aan een collega autobedrijf te mailen om één van de kandidaten onder de aandacht te brengen. Twee andere kandidaten mogen zichzelf met een elevatorpitch introduceren bij een regionale ondernemersvereniging.

Datum
3 april 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden