over ons | adverteren | sitemap | contact

Werktop werkt in Haaften


Deel deze pagina

FOTO vlnr: Gert-Jan van Beurden (BINK Uitzendbureau), Peter de Kock (De Kock tweewielers), Huibert van Zanten (VKV Groep), Hennie Simons (zorg- en logeerboerderij Heidewaard), Arnold van Leuken (SprintWerkt Personeelsdiensten).

Een prettig gesprek, dat is precies wat er op 31 maart plaatsvond in het Kulturhus in Haaften. In de inspirerende omgeving van deze ontmoetingsplek hebben vijf lokale ondernemers een zogeheten ‘Prettig Gesprek’ gevoerd met ruim dertig werkzoekenden uit de gemeente Neerijnen. De intentie van een dergelijk prettig gesprek is om kandidaten de kans te bieden om met een, veelal lokale, ondernemer in gesprek te gaan.

Wat is een Werktop?
Iedere ondernemer zit aan tafel met een aantal kandidaten en in het uur dat volgt krijgt iedereen de tijd om zijn of haar talenten en ambities kenbaar te maken. Dit gebeurt in een ongedwongen setting waarin iedereen op gelijkwaardig niveau met elkaar omgaat.

Resultaat Werktop
Het beste resultaat is natuurlijk als er uit zo’n gesprek duurzame matches naar voren komen, maar alleen al het in gesprek zijn met een ondernemer doet de kandidaten goed. Zij ontvangen tips over een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek en hoe ze zich het beste kunnen presenteren naar een werkgever. De werkgevers krijgen op deze manier een goed beeld van de gemotiveerde kandidaten en kunnen direct zien of er een klik is.

Echt prettig
De woorden waarmee dit gesprek wordt omschreven zijn; prettig, top, leerzaam en heel leuk. Hennie Simonsz van zorg- en logeerboerderij Heidewaard gaf zelfs aan dat ze nog wel twee uur door had kunnen praten met de kandidaten, omdat het gewoon echt een prettig gesprek was.

Aanpak loont
Koos Krook, wethouder van Sociale Zaken van de gemeente Neerijnen, is deze keer ook aangeschoven om te ervaren wat een 'Prettig Gesprek' precies inhoudt. Zijn conclusie is kort, maar krachtig: “Top aanpak!”. Dat deze aanpak ook daadwerkelijk werkt, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst negen kandidaten een vervolggesprek hebben bij een van de aanwezige werkgevers.

Heeft een werkgever zelf geen vacature dan is hij of zij altijd bereid om zijn netwerk open te stellen. Huibert van Zanten (VKV Groep) geeft aan een collega autobedrijf te mailen om één van de kandidaten onder de aandacht te brengen. Twee andere kandidaten mogen zichzelf met een elevatorpitch introduceren bij een regionale ondernemersvereniging.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden