over ons | adverteren | sitemap | contact

WERKTOP in uitvoering bij Lensen


Deel deze pagina

Wethouder Kees Zondag verwelkomt de ondernemer en kandidaten bij Lensen. (foto gemeente Zaltbommel)

Afgelopen dinsdag gaf wethouder Kees Zondag het officiële startsein voor innovatieve samenwerking tussen ondernemers en de gemeente Zaltbommel met het doel om vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt direct met elkaar in contact te brengen. Dit gebeurt onder de titel: WERKTOP.

Aanpak
In de WERKTOP-aanpak staat de behoefte van ondernemers aan personeel en een direct contact tussen ondernemers en kandidaten voorop. De gemeente Zaltbommel zoekt kansen op ‘werk’ bij ondernemers uit Zaltbommel en organiseert persoonlijke ontmoetingen tussen (meerdere) ondernemers en kandidaten in de vorm van een ‘Prettig Gesprek’.

Samen in gesprek over talenten
In een ongedwongen setting vertellen ondernemers en kandidaten elkaar over hun kwaliteiten, talenten en wensen. Ondernemers zien hoe gemotiveerd de kandidaten zijn om aan de slag te gaan en krijgen hierdoor beter zicht op - en inzicht in- de competenties en vaardigheden van kandidaten, dan op basis van de ‘klassieke sollicitatiemethode’.

“Door samen in gesprek te gaan en te spreken over je talenten zie je écht wie er bij je aan tafel zit. En wat een talenten heb ik gezien vandaag”, vertelt Hans de Rouw van Baanwerk. “Gemoti-veerde en enthousiaste kandidaten die direct bij mij aan de slag kunnen, ik ben blij verrast. Investeren in contact loont”.

Prettig gesprek
Samen met 15 andere ondernemers uit Zaltbommel en 40 werkzoekenden was er een eerste ‘Prettig Gesprek’ bij Lensen. Waar zijn kandidaten goed in, wat zijn hun talenten en hoe sluit dat aan bij wat ondernemers nodig hebben? Dat zijn de vragen die centraal stonden. Edwin van der Waal, commercieel directeur Lensen: “Ook wij zijn aan het vernieuwen binnen Lensen en deze innovatieve aanpak van de gemeente Zaltbommel willen wij graag faciliteren.“

Talent werkt voor Rivierenland
Inmiddels zijn al 42 ondernemers benaderd en enthousiast over de WERKTOP-aanpak. Zij bie-den (regulier)werk, werkervaringsplaatsen of nemen actief deel aan de ‘Prettige Gesprekken’. De WERKTOP-aanpak is operationeel in de gemeenten: Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Werkzaak Rivierenland
Vanaf 1 januari 2016 is Werkzaak Rivierenland de organisatie voor werk en inkomen in de regio Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, UWV, LANDER werk & participatie en het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) werken in deze nieuwe organisatie nauw samen.

Ook kennis maken met de WERKTOP-aanpak?
Neem dan contact op met de relatiemanagers van de gemeente Zaltbommel:
  • Monique van der Veken | 0418-784620 | mvanderveken@socialedienstbommelerwaard.nl
  • Yvonne Schreven | 06-33315565 | yschreven@wapr.nl
  • Yvonne van Amstel | 06-24235984 | yvanamstel@socialedienstbommelerwaard.nl

Kees de Ruwe | 06-51926346 | kderuwe@socialedienstbommelerwaard.nl
Uitgelicht
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden