over ons | adverteren | sitemap | contact

Werk maken van toekomstbestendige woningen


Aantrekkelijke lening biedt mogelijkheden


Deel deze pagina

In de Bommelerwaard kunnen inwoners met een eigen huis vanaf half juli 2019 tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om hun woning toekomstbestendig te maken. Ze kunnen hiermee bijvoorbeeld hun woning isoleren, hun badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. Provincie Gelderland en de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel willen hiermee positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen en het verwijderen van asbest. De gemeenteraden stelden dit op 20 juni vast met de Verordening Toekomstbestendig Wonen Lening.

Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel raadt mensen aan om werk te maken van het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun woning: “Wacht niet langer, want uiteindelijk leveren dit soort maatregelen ook geld op. De lening is onder gunstige voorwaarden, dus ik raad mensen aan om er nu werk van te maken.”

Toekomstbestendige maatregelen
De gemeenten maken samen met de provincie leningen mogelijk om te investeren in:
  • energiemaatregelen, zoals plaatsing zonnepanelen, isolatie van de woning etc;
  • ingrepen om een woning levensloopbestendig te maken, zoals aanbrengen traplift, realisatie van een slaapkamer en badkamer op de begane grond etc;
  • asbestsanering;
  • funderingsherstel.
Op de websites van de gemeenten staat voor welke maatregelen u de lening kunt aanvragen. Voor alle leningen geldt dat er minimaal één energiemaatregel toegepast moet worden.

Verschillende soorten leningen passend bij situatie
Inwoners die in aanmerking willen komen voor een lening vragen dit aan bij hun eigen gemeente. De af te sluiten leningsvorm hangt af van de situatie van de aanvrager. Op de websites van de Gemeente Maasdriel en Zaltbommel staan de verschillende vormen uitgelegd. De gemeente beoordeelt of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden in de verordening. Is dit het geval dan kan de lening aangevraagd worden bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Lening aanvragen
Eigenaar-bewoners kunnen bij hun eigen gemeente een aanvraag voor deze “Toekomstbestendig wonen lening” indienen. Op de website van de gemeenten is een aanvraagformulier te downloaden.

Financiering
De Toekomstbestendig Wonen Lening wordt gefinancierd uit een zogenaamd revolverend fonds. De provincie Gelderland en de gemeente stellen ieder 50% van de lening beschikbaar. Aflossingen op de leningen komen terug in het fonds. Leningen worden verstrekt zolang er voldoende budget in het fonds aanwezig is.
Datum
3 juli 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden