over ons | adverteren | sitemap | contact

Werk maken van toekomstbestendige woningen


Aantrekkelijke lening biedt mogelijkheden


Deel deze pagina

In de Bommelerwaard kunnen inwoners met een eigen huis vanaf half juli 2019 tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om hun woning toekomstbestendig te maken. Ze kunnen hiermee bijvoorbeeld hun woning isoleren, hun badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. Provincie Gelderland en de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel willen hiermee positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen en het verwijderen van asbest. De gemeenteraden stelden dit op 20 juni vast met de Verordening Toekomstbestendig Wonen Lening.

Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel raadt mensen aan om werk te maken van het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun woning: “Wacht niet langer, want uiteindelijk leveren dit soort maatregelen ook geld op. De lening is onder gunstige voorwaarden, dus ik raad mensen aan om er nu werk van te maken.”

Toekomstbestendige maatregelen
De gemeenten maken samen met de provincie leningen mogelijk om te investeren in:
  • energiemaatregelen, zoals plaatsing zonnepanelen, isolatie van de woning etc;
  • ingrepen om een woning levensloopbestendig te maken, zoals aanbrengen traplift, realisatie van een slaapkamer en badkamer op de begane grond etc;
  • asbestsanering;
  • funderingsherstel.
Op de websites van de gemeenten staat voor welke maatregelen u de lening kunt aanvragen. Voor alle leningen geldt dat er minimaal één energiemaatregel toegepast moet worden.

Verschillende soorten leningen passend bij situatie
Inwoners die in aanmerking willen komen voor een lening vragen dit aan bij hun eigen gemeente. De af te sluiten leningsvorm hangt af van de situatie van de aanvrager. Op de websites van de Gemeente Maasdriel en Zaltbommel staan de verschillende vormen uitgelegd. De gemeente beoordeelt of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden in de verordening. Is dit het geval dan kan de lening aangevraagd worden bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Lening aanvragen
Eigenaar-bewoners kunnen bij hun eigen gemeente een aanvraag voor deze “Toekomstbestendig wonen lening” indienen. Op de website van de gemeenten is een aanvraagformulier te downloaden.

Financiering
De Toekomstbestendig Wonen Lening wordt gefinancierd uit een zogenaamd revolverend fonds. De provincie Gelderland en de gemeente stellen ieder 50% van de lening beschikbaar. Aflossingen op de leningen komen terug in het fonds. Leningen worden verstrekt zolang er voldoende budget in het fonds aanwezig is.
 
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden