over ons | adverteren | sitemap | contact

Wegwerkzaamheden Oude Rijksweg Hedel


Deel deze pagina

Ondanks informatie via allerlei kanalen over de werkzaamheden aan de Oude Rijksweg Hedel en de gevolgen daarvan, blijken er de afgelopen dagen toch misverstanden te zijn ontstaan. Omdat de gemeente veel waarde hecht aan een goede informatievoorziening en een veilige verkeersafwikkeling hierbij de feiten op een rij:

Vijf Fasen
De werkzaamheden aan de Oude Rijksweg Hedel bestaat in totaal uit vijf fasen. De eerste fase beslaat het deel vanaf de Hedelse brug tot net voorbij de toe- en afritten Hedel Centrum en een gedeelte van de Beatrixstraat. Fase twee loopt vanaf de toe- en afritten Hedel Centrum tot aan de rotonde Baronieweg.

De werkzaamheden voor fase 1 en fase 2 starten maandag 14 september en duren naar verwachting tot 31 oktober.
Gedurende deze periode is de Hedelse brug afgesloten voor (vracht)auto’s. Zij worden omgeleid via de A2.

Fietsers, landbouwvoertuigen en graafmachines, kunnen gebruik blijven maken van de reguliere route en onderliggende wegen van en naar Den Bosch. Tijdens de werkzaamheden worden op de route wel tijdelijke maatregelen getroffen, zoals korte omleidingen langs een werkgebied en/of het plaatsen van een voorziening om fietsers te scheiden van bestemmingsverkeer.

In de periode dat de brug is afgesloten worden er slagbomen geplaatst bij de toe- en afritten. Passeren van de brug met een landbouwvoertuig is alleen mogelijk met een pasje. Meer informatie hierover staat op www.ouderijksweghedel.nl

De dienstregeling voor het openbaar vervoer blijft zoveel mogelijk ongewijzigd. Eventuele wijzigingen worden door Arriva tijdig gecommuniceerd.

De winkels, bedrijven en het centrum van Hedel zijn gedurende de werkzaamheden via alle toegangswegen bereikbaar met uitzondering vanuit de Hedelse brug.

Tussen 30 oktober en 3 november zijn alle wegen open voor verkeer. De Paardenmarkt is voor iedereen bereikbaar.

Gedurende het gehele project onderhoudt de aannemer een speciale website www.ouderijksweghedel.nl.

Door de fase één en twee gelijktijdig uit te voeren duurt de afsluiting maar zes weken. Als de werkzaamheden na elkaar zouden worden uitgevoerd zou het ongemak 11 weken duren. De omleiding voor het gemotoriseerd verkeer via de A2 beslaat 9 km. Daarmee is het verkeer sneller ter plaatse dan wanneer er voor een alternatief, zoals eenrichtingsverkeer met stoplichten, zou worden gekozen. Bovendien kan zo ook gegarandeerd worden dat hulpdiensten geen onnodig oponthoud ondervinden. De Oude Rijksweg blijft voor de hulpdiensten toegankelijk. Ook is op deze wijze de veiligheid van de wegwerkers gegarandeerd.

Na 3 november (en de paardenmarkt) wordt het werk weer opgepakt en gaat de aannemer verder met fase drie tot en met vijf. Vanaf de rotonde Baronieweg tot aan de Achterdijk kan dan hinder ervaren worden.

Achtergrond
Als gevolg van wijzigingen in de verkeersstructuur rondom Hedel zijn in en rondom Hedel de afgelopen jaren veel werkzaamheden verricht. Tijdens deze laatste fase vindt groot onderhoud plaats aan de Oude Rijksweg. De bushalte aan de Pr.Beatrixstraat/Maasdijk komt te vervallen. Er komt een nieuwe bushalte op de Oude Rijksweg ter hoogte van de kruising Oude Rijksweg/Pr. Beatrixstraat. Op deze locatie komen nieuwe verkeerslichten. Op de Pr. Beatrixstraat en Drielseweg worden verkeersplateaus aangebracht. De werkzaamheden starten vanaf 14 september a.s. en worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Heijmans wegen B.V. uit Eindhoven.
Datum
11 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden