over ons | adverteren | sitemap | contact

Weer podium voor Brandwijk Bommelerwaard Runners


Deel deze pagina

REGIO - Afgelopen Pinksterweekend was de Roparun, de langste non-stop-estafetteloop ter wereld voor het goede doel. Inzet is geld ophalen voor structurele hulp aan mensen met kanker. Voor de Brandwijk Bommelerwaard Runners was dit een speciale editie, omdat dit team maar liefst voor de twintigste keer deelnam aan deze monsterestafette. Er deden 323 teams mee aan dit sportieve evenement. Ruim 200 gingen van start in Parijs en de overige vanuit Hamburg, om uiteindelijk te finishen in Rotterdam.

Zaterdagavond gingen de Bommelerwaarders van start in Hamburg, om via Noord-Duitsland weer terug te keren naar Nederland. De route liep door het oosten van het land langs Ter Apel, Coevorden, Almelo en Zutphen via de Veluwe richting De Betuwe. In Deil werden de sportievelingen gastvrij onthaald door vele vrienden en familie die hen enthousiast een hart onder de riem staken voor het laatste stukje Roparun naar Rotterdam. In vele doorkomstplaatsen onderweg werden er sfeervolle activiteiten georganiseerd met feest en muziek, maar soms ook met een gevoelige ondertoon, verwijzend naar het doel waarvoor wordt gelopen.

Topklassering
Natuurlijk staat de opbrengst voor het goede doel bovenaan bij de Roparun. Maar bij de Brandwijk Bommelerwaard Runners staat ook de sportieve prestatie hoog in het vaandel. Regelmatig werd er een topklassering binnengesleept. En dat was ook nu het geval. Topteam “NNN” dat vorig jaar ook won, bleek ook deze keer veel te snel en was dus onbereikbaar. Maar de strijd om de tweede plaats was zeer interessant.

De Bommelerwaarders en team “14 in ’t uur” deden niet veel voor elkaar onder. Uiteindelijk leek er toch duidelijk afstand te komen ten opzichte van deze sportieve concurrent. Maar omdat de Runners veel sneller liepen dan gepland, bleken twee Check Points nog niet operationeel te zijn. Dit leverde veel tijdverlies op, zonder dat het team daar op dat moment zelf iets aan kon doen. Maar door een gigantische eindsprint met veel teambeleving in de slotetappe van Alblasserdam naar de Willemsbrug in hartje Rotterdam, werd alsnog de tweede plaats met een minimale marge veilig gesteld. En dat kwam de toch al geweldige sfeer binnen het team alleen maar ten goede.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners legden de 566 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 13,90 km per uur. “14 in ’t uur” eindigde op de derde plaats met een gemiddelde van 13,76 km per uur, inderdaad een klein verschil.

Opbrengst: €25.000,-
Het team probeert zoveel mogelijk geld over te kunnen maken aan het goede doel. Afgelopen seizoen werd er veel geld ingezameld door de opbrengst van de Promenadeloop, de kerstboomactie, de lotenverkoop en vele kleine individuele sponsoracties. Ook tijdens de Roparun werd er nog veel geld overgemaakt door vrienden en bekenden van het team. De teller staat voor dit jaar al op ruim € 25.000,-. In die twintig jaar werd er in totaal al zo’n
€ 400.000,- ingezameld voor het goede doel. En ook nu nog is ondersteuning mogelijk.
Kijk voor info op de site www.bommelerwaard-runners.nl of op Facebook.
Datum
11 juni 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden