over ons | adverteren | sitemap | contact

Weer podium voor Brandwijk Bommelerwaard Runners


Deel deze pagina

REGIO - Afgelopen Pinksterweekend was de Roparun, de langste non-stop-estafetteloop ter wereld voor het goede doel. Inzet is geld ophalen voor structurele hulp aan mensen met kanker. Voor de Brandwijk Bommelerwaard Runners was dit een speciale editie, omdat dit team maar liefst voor de twintigste keer deelnam aan deze monsterestafette. Er deden 323 teams mee aan dit sportieve evenement. Ruim 200 gingen van start in Parijs en de overige vanuit Hamburg, om uiteindelijk te finishen in Rotterdam.

Zaterdagavond gingen de Bommelerwaarders van start in Hamburg, om via Noord-Duitsland weer terug te keren naar Nederland. De route liep door het oosten van het land langs Ter Apel, Coevorden, Almelo en Zutphen via de Veluwe richting De Betuwe. In Deil werden de sportievelingen gastvrij onthaald door vele vrienden en familie die hen enthousiast een hart onder de riem staken voor het laatste stukje Roparun naar Rotterdam. In vele doorkomstplaatsen onderweg werden er sfeervolle activiteiten georganiseerd met feest en muziek, maar soms ook met een gevoelige ondertoon, verwijzend naar het doel waarvoor wordt gelopen.

Topklassering
Natuurlijk staat de opbrengst voor het goede doel bovenaan bij de Roparun. Maar bij de Brandwijk Bommelerwaard Runners staat ook de sportieve prestatie hoog in het vaandel. Regelmatig werd er een topklassering binnengesleept. En dat was ook nu het geval. Topteam “NNN” dat vorig jaar ook won, bleek ook deze keer veel te snel en was dus onbereikbaar. Maar de strijd om de tweede plaats was zeer interessant.

De Bommelerwaarders en team “14 in ’t uur” deden niet veel voor elkaar onder. Uiteindelijk leek er toch duidelijk afstand te komen ten opzichte van deze sportieve concurrent. Maar omdat de Runners veel sneller liepen dan gepland, bleken twee Check Points nog niet operationeel te zijn. Dit leverde veel tijdverlies op, zonder dat het team daar op dat moment zelf iets aan kon doen. Maar door een gigantische eindsprint met veel teambeleving in de slotetappe van Alblasserdam naar de Willemsbrug in hartje Rotterdam, werd alsnog de tweede plaats met een minimale marge veilig gesteld. En dat kwam de toch al geweldige sfeer binnen het team alleen maar ten goede.

De Brandwijk Bommelerwaard Runners legden de 566 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 13,90 km per uur. “14 in ’t uur” eindigde op de derde plaats met een gemiddelde van 13,76 km per uur, inderdaad een klein verschil.

Opbrengst: €25.000,-
Het team probeert zoveel mogelijk geld over te kunnen maken aan het goede doel. Afgelopen seizoen werd er veel geld ingezameld door de opbrengst van de Promenadeloop, de kerstboomactie, de lotenverkoop en vele kleine individuele sponsoracties. Ook tijdens de Roparun werd er nog veel geld overgemaakt door vrienden en bekenden van het team. De teller staat voor dit jaar al op ruim € 25.000,-. In die twintig jaar werd er in totaal al zo’n
€ 400.000,- ingezameld voor het goede doel. En ook nu nog is ondersteuning mogelijk.
Kijk voor info op de site www.bommelerwaard-runners.nl of op Facebook.
Datum
11 juni 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden