over ons | adverteren | sitemap | contact

Waterplein Waluwe krijgt kleur door graffiti


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Maandag 16 september beginnen de leerlingen van de art-klas van het Cambium samen met ontwerper en graffiti artist Jeroen Vromans met het vullen van de wand rondom het Waterplein met graffiti. De betonnen muur van één meter hoog en 100 meter lang krijgt versierselen met het thema water.

Ontwerp

De leerlingen ontwierpen ieder een deel van de graffiti die op de muur komt. Het thema dat centraal staat is water. Ontwerper Jeroen Vromans voegde alle ontwerpen samen tot één groot ontwerp. Vrijdag brengt hij het hoofdstramien aan. De leerlingen gaan maandag hun eigen ontwerp ‘inkleuren’. We verwachten dat het aanbrengen van de graffiti in totaal ongeveer 1,5 week duurt.

Sport en spel
Bovenop het waterplein is veel ruimte voor sport en spel. Op het waterplein komen een pannaveldje, voetbalveld en de JOP (Jongeren ontmoetingsplaats). Ook komt er een free-running parcours op het plein. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal.

Eens in de 100 jaar vol
Het waterplein is ervoor om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er slechts eens in de 10 jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 100 jaar vol met water staat.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden