over ons | adverteren | sitemap | contact

Wateroverlast na onweersbui


Deel deze pagina

Het riool staat vol, de gemalen draaien op volle kracht. Regenmeter staat hier op 71mm.

In de nacht van 30 op 31 augustus 2015 trok een zware onweersbui over de Bommelerwaard. Ervaart u overlast of heeft u schade? Kijk hier wat u mogelijk kunt doen.

In minder dan een uur tijd viel op sommige plaatsen 60mm regen. In totaal registreerden onze regenmeters in Nederhemert ongeveer 103mm regen, in Zaltbommel 84mm en in Zuilichem 55mm. Deze hoeveelheid valt normaal in meer dan een maand. Hierdoor ontstond wateroverlast.

Regen voorbij, riolen en sloten vol
De regen is voorbij en de komende uren is het droog. Alle riolen en sloten staan tot de rand toe gevuld. Het duurt waarschijnlijk nog 24 uur voordat de sloten weer een enigszins acceptabel peil hebben. Het waterschap doet er alles aan om het overtollige water af te voeren. Door de enorme hoeveelheid duurt dat nog wel even.

Regen 31 aug
Het riool staat vol, de gemalen draaien op volle kracht. Regenmeter staat hier op 71mm.

Wat kunt u doen als….

u water- of hagelschade aan uw huis heeft?
Heeft u water- of hagelschade aan uw huis? Meld dit dan bij uw verzekering. Over het algemeen is waterschade gedekt onder een opstalverzekering. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan u meer vertellen hierover.

u water- of hagelschade aan uw auto heeft?
Heeft u water- of hagelschade aan uw auto? Neem contact op met uw verzekeraar. Het is afhankelijk van uw dekking of u hiervoor verzekerd bent. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan u hier meer over vertellen.

uw kelder of kruipruimte onder water staat?
Bespreek dit met uw verzekering, zij kunnen u mogelijk helpen bij het wegpompen. Het water mag naar het riool of een sloot gepompt worden.

u schade of overlast ervaart doordat u het water niet weg kunt pompen?
De sloten staan vol. Het duurt waarschijnlijk nog 24 uur voordat de sloten weer een enigszins acceptabel peil hebben. Het waterschap doet er alles aan om het overtollige water af te voeren. Door de enorme hoeveelheid duurt dat nog wel even. Probeer vooral verdere schade te voorkomen, bijvoorbeeld door waardevolle spullen hoog en droog te zetten.

uw rioolwater niet wegloopt?
Het waterpeil in alle riolen is nog steeds zeer hoog. Hierdoor kan het zijn dat rioolwater uit uw woning niet wegstroomt. Hier is weinig aan te doen totdat we voldoende water kunnen afvoeren. Dit is echter ook afhankelijk van de afvoer van water uit de poldersloten. Op diverse plaatsen stroomt namelijk slootwater het riool binnen. Door de extreme waterstanden is dit niet te voorkomen.

er grote plassen water op straat staan?
Wij doen er alles aan om te zorgen dat het water goed weg kan lopen, daardoor is het erg druk en kan het zijn dat het even duurt voor wij uw melding kunnen aanpakken. U kunt meehelpen. Verwijder eventueel bladeren, takjes of ander afval voor de instroomopening van de kolken. Het duurt een tijdje voordat alles wegstroomt. Vooral op lager gelegen delen kan nog een tijdje water blijven staan.

er een putdeksel los ligt?
Dit is een gevaarlijke situatie. Meld dit bij ons via telefoonnummer 14 0418, dan komen wij zo spoedig mogelijk het deksel terugleggen. U mag dit natuurlijk ook zelf doen, maar wees wel voorzichtig.
Bron: Gemeente Zaltbommel
Datum
31 augustus 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden