over ons | adverteren | sitemap | contact

Waaljuttersproject breidt uit in gemeente Zaltbommel


Deel deze pagina

Het aantal organisaties en verenigingen dat de uiterwaarden langs de Waal wil helpen schoonmaken is overweldigend. Dat bleek tijdens de Waaljutterbijeenkomst op woensdag 4 maart, waarvoor 23 organisaties zich hadden aangemeld. Omdat er slechts 7 tracés langs de Waal zijn om schoon te maken, wil de gemeente graag ook binnendijks aan de slag gaan met de organisaties die aanwezig waren bij de bijeenkomst. Op korte termijn kunnen de organisaties een telefoontje verwachten van de gemeente om samen aan de slag te gaan.

Loting
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen om Waaljutter te worden, heeft de gemeente moeten loten welke verenigingen een stuk strand mogen schoonhouden. Uit de loting kwamen Vereniging Waalveste, Interkerkelijk Koor Eljakim, Kerk De Ontmoeting (alle Zaltbommel), V.V. Zuilichem, Dorpsraad Brakel, Sportvereniging DIO (Gameren) en een wandelduo uit Nieuwaal. Zij adopteren een stuk langs de Waal en houden dat in 2015 schoon.

Vergoeding
Elk Waaldorp kent één tracé en Zaltbommel drie. Voor het schoonmaken verstrekt de gemeente aan de vrijwilligers de noodzakelijke hulpmiddelen. Daarnaast krijgen de organisaties € 500,-. De gemeente financiert deze bedragen uit een provinciale subsidie.

Nieuwe opruiminitiatieven
‘Omdat er slechts zeven tracés zijn en maar liefst 23 aanmeldingen, hebben we helaas velen moeten teleurstellen. Dit enthousiasme waar ik enorm trots op ben, wil ik vasthouden!’, aldus wethouder Van Balken.Daarom maakt de gemeente plannen voor binnendijkse schoonmaakprojecten. De organisaties die nu buiten de boot vallen, krijgen hierover spoedig bericht zodat zij alsnog aan de gang kunnen.

Waaljuttersproject
Diverse Waalgemeenten waaronder Zaltbommel organiseren dit jaar het Waaljuttersproject Schone Waal. Hierbij gaan organisaties met een maatschappelijk doel op de stranden en in de uiterwaarden van de Waal aan de slag om deze schoon te maken en te houden. Zij krijgen hiervoor een financiële vergoeding. Via loting is bepaald dat in onze gemeente een zevental organisaties aan de slag gaan langs de Waal. Zij houden elk een Waaltracé in 2015 schoon.

 
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden