over ons | adverteren | sitemap | contact

Waaljuttersproject breidt uit in gemeente Zaltbommel


Deel deze pagina

Het aantal organisaties en verenigingen dat de uiterwaarden langs de Waal wil helpen schoonmaken is overweldigend. Dat bleek tijdens de Waaljutterbijeenkomst op woensdag 4 maart, waarvoor 23 organisaties zich hadden aangemeld. Omdat er slechts 7 tracés langs de Waal zijn om schoon te maken, wil de gemeente graag ook binnendijks aan de slag gaan met de organisaties die aanwezig waren bij de bijeenkomst. Op korte termijn kunnen de organisaties een telefoontje verwachten van de gemeente om samen aan de slag te gaan.

Loting
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen om Waaljutter te worden, heeft de gemeente moeten loten welke verenigingen een stuk strand mogen schoonhouden. Uit de loting kwamen Vereniging Waalveste, Interkerkelijk Koor Eljakim, Kerk De Ontmoeting (alle Zaltbommel), V.V. Zuilichem, Dorpsraad Brakel, Sportvereniging DIO (Gameren) en een wandelduo uit Nieuwaal. Zij adopteren een stuk langs de Waal en houden dat in 2015 schoon.

Vergoeding
Elk Waaldorp kent één tracé en Zaltbommel drie. Voor het schoonmaken verstrekt de gemeente aan de vrijwilligers de noodzakelijke hulpmiddelen. Daarnaast krijgen de organisaties € 500,-. De gemeente financiert deze bedragen uit een provinciale subsidie.

Nieuwe opruiminitiatieven
‘Omdat er slechts zeven tracés zijn en maar liefst 23 aanmeldingen, hebben we helaas velen moeten teleurstellen. Dit enthousiasme waar ik enorm trots op ben, wil ik vasthouden!’, aldus wethouder Van Balken.Daarom maakt de gemeente plannen voor binnendijkse schoonmaakprojecten. De organisaties die nu buiten de boot vallen, krijgen hierover spoedig bericht zodat zij alsnog aan de gang kunnen.

Waaljuttersproject
Diverse Waalgemeenten waaronder Zaltbommel organiseren dit jaar het Waaljuttersproject Schone Waal. Hierbij gaan organisaties met een maatschappelijk doel op de stranden en in de uiterwaarden van de Waal aan de slag om deze schoon te maken en te houden. Zij krijgen hiervoor een financiële vergoeding. Via loting is bepaald dat in onze gemeente een zevental organisaties aan de slag gaan langs de Waal. Zij houden elk een Waaltracé in 2015 schoon.

Datum
18 maart 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 14 maart 2015: Waaljutters gaan de strijd aan met het zwerfafval
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden