over ons | adverteren | sitemap | contact

VVD Zaltbommel vraagt om steun voor horeca


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL – De VVD-fractie van Zaltbommel wil dat de gemeente Zaltbommel horeca-ondernemers gaat helpen, door onder andere de terrasruimte te vergroten.

Gemeenteraadslid Isabel Plessius wil van het college weten of het mogelijk is om extra ruimte beschikbaar te stellen op bijvoorbeeld de Waalkade, de Markt en de Waterstraat.

1,5 meter
De ondernemers mogen vanaf 1 juni waarschijnlijk hun terrassen weer open doen, maar ze moeten daarbij wel voldoen aan de 1,5 meter-norm. Als ze een vergelijkbare omzet als vroeger willen halen, dan zullen ze dus meer ruimte nodig hebben om de tafeltjes en stoeltjes op voldoende afstand van elkaar te kunnen plaatsen.

Precario
De VVD vraagt het college ook om te kijken naar de precariobelasting. Die moeten ondernemers afdragen als ze terrasmeubilair op straat zetten. De fractie hoopt dat er een lagere belasting per vierkante meter kan komen.

Autovrij
Een ander idee om horeca-ondernemers tegemoet te komen is om de weekmarkt te verplaatsen naar de Gamerschestraat, zodat er op de Markt meer ruimte overblijft voor terrassen. Het tijdelijk autovrij maken van de Markt zou ook een oplossing kunnen zijn voor het verruimen van de terrassen.

(Bij de foto: De Markt in Zaltbommel is nu nog leeg, maar waarschijnlijk staan hier vanaf 1 juni weer de gezellige terrassen van In de Roos en 't Stadscafé.)
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden