over ons | adverteren | sitemap | contact

Vroegere vuilstort Ketelsteeg krijgt duurzame invulling


Deel deze pagina

Als het aan de gemeente ligt, wordt de voormalige vuilstort aan de Ketelsteeg omgetoverd tot een natuurbos met een mountainbikeparcours. Daarnaast loopt nog een onderzoek naar de mogelijkheid om op de vroegere Zaltbommelse vuilstort ook een solarpark te realiseren. De gemeente geeft hiermee invulling aan de herinrichtingswens van inwoners en de gemeenteraad. In maart bespreekt de gemeenteraad de plannen.

Het ontwerp voor de Ketelsteeg bevat een mountainbikeparcours, een bos en een uitkijktoren. Dit is gepland aan de Waalzijde van het terrein met een aansluiting vanaf de fietsdijk. Dit is vanwege de wens van bewoners om de activiteiten aan de Ketelsteegzijde te beperken. Voor het middenterrein bekijkt de gemeente samen met marktpartijen de mogelijkheden voor een solar-park. Dit zijn zonnepanelen in een zogenaamde veldopstelling. Met een dergelijk solarpark kan de gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan haar energiedoelstelling.

Planning
Begin 2014 was er een officiële aftrap om tot een nieuwe invulling te komen van het terrein. Naar aanleiding daarvan zijn voor de locatie enkele toekomstideeën ingediend. Hiermee is de gemeente aan de slag gegaan. Voor uitvoering van de plannen vraagt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad een krediet beschikbaar te stellen van 68.000 euro bovenop het bestaande budget van 90.000 euro. Beide kredieten komen voort uit budgetten die vanuit het verleden geoormerkt zijn voor de herinrichting van de Ketelsteeg. Naar verwachting wordt het plan besproken tijdens de carrouselvergadering van 12 maart 2015. Bij een positief besluit worden het bos, het parcours en de uitkijktoren in 2015 en 2016 gerealiseerd. De planning voor het eventuele solarpark is nog niet bekend. Diverse bewoners van de Ketelsteeg en Toepadweg krijgen een uitnodiging voor een inloopavond waarop de plannen worden gepresenteerd.
Datum
13 februari 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden