over ons | adverteren | sitemap | contact

Vrijwilligers gezocht voor BOR Humanitas


Wil jij het verschil maken voor kinderen van gescheiden ouders?


Deel deze pagina

In 2016 is de activiteit BOR (Begeleide Omgangsregeling) in het Rivierengebied gestart. BOR wil gescheiden ouders door inzet van getrainde vrijwilligers een steun in de rug bieden om uiteindelijk zelf tot een goede omgangsregeling te komen van hun kinderen met de uitwonende ouder.

In de praktijk gaat het veelal om conflictueuze kwesties waarin de omgang is vastgelopen dan wel heel moeizaam verloopt doordat ouders het vertrouwen in elkaar zijn kwijtgeraakt. Door snel en vroegtijdig ondersteuning aan te bieden wordt geprobeerd verergering van de conflictsituatie en daarmee verharding van de problematiek en vervreemding van kinderen van (één van) hun ouders te voorkomen.

In de loop van de twee jaar is deze door veel ouders en verwijzers gewaardeerde activiteit fors gegroeid en daarom zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers.
Bij BOR Humanitas ondersteunen vrijwilligers met (levens-)ervaring ouders en kinderen bij de uitvoering van de omgangsregeling. Het gaat om kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 0-12 jaar.

Rol vrijwilliger
BOR vrijwilligers ondersteunen en faciliteren bij het (opstarten en uitvoeren) van de omgang tussen een kind en de ouder waar het kind niet bij opgroeit. Soms staan spanningen tussen de ouders het contact met het kind in de weg. De omgangsregeling komt niet van de grond of verloopt niet naar wens. Bij de begeleiding van de vrijwilliger gaan wij uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders.

Begeleiding
De begeleiding duurt gemiddeld drie tot zes maanden. In deze periode ondersteun je gemiddeld eens per twee weken. Dat begint op neutraal terrein en er wordt toegewerkt naar omgang bij de ouder thuis. Als vrijwilliger treed je steeds wat verder terug. Net zolang totdat de ouders een regeling hebben die werkt. Je lost de problemen niet op, maar faciliteert en ondersteunt. Het doel is dat je als vrijwilliger overbodig wordt en de ouders op termijn de omgangsregeling zelfstandig kunnen uitvoeren.

Eisen vrijwilliger
Je hebt affiniteit met de doelgroep kinderen en gescheiden ouders. Je bent gemotiveerd om je in te zetten voor een goed contact tussen de ouder en het kind. Je hebt goede sociale vaardigheden en kan aandachtig luisteren. Je ervaart betrokkenheid en weet tegelijkertijd ook (emotionele) afstand te bewaren. Bij voorkeur heb je zelf ervaring met het ouderschap en/of ben je goed in de omgang met kinderen. Je hebt interesse in mensen en staat open voor ieders verhaal. Daarbij heb je een neutrale houding en ben je stressbestendig. Je beschikt over de nodige levenservaring, waardoor je stevig in je schoenen staat.

Wat wij bieden
Alle vrijwilligers krijgen eerst een intensieve training ter voorbereiding op het werken met gescheiden gezinnen. Je leert o.a. over kinderen in een echtscheidingssituaties, over hoe je steun geeft, hoe je buiten het (eventuele) conflict van de ouders blijft en hoe je zorgt dat het belang van het kind voorop blijft staan. Na afloop van de training ben je voldoende toegerust om gescheiden ouders en kinderen te ondersteunen. Jouw werkgebied is het Rivierengebied.

Begeleiding
Je wordt begeleid door een coördinator en er zijn regelmatig terugkom/intervisie bijeenkomsten. Je maakt deel uit van een leuk team vrijwilligers en ontmoet elkaar ook op interessante themabijeenkomsten. Daarnaast mag je als Humanitas Vrijwilliger gebruik maken van het interessante aanbod van de ‘Humanitas academie’.

En verder...
draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen in echtscheidingssituaties, doordat het kind zich vrij voelt in de omgang met beide ouders. Het geeft enorm veel voldoening vooruitgang te zien en te zien dat ouders en kinderen (weer) van elkaar kunnen genieten. Je krijgt er veel waardering voor en een inspirerend en gezellig team heet je van harte welkom!

Tijdsinvestering
De omgang tussen de ouders en kinderen zijn overdag doordeweeks of in het weekend. Je bent hiervoor gemiddeld een dagdeel uur per week beschikbaar.

Interesse?
Heb je belangstelling voor BOR? Dan horen wij graag van jou! Neem contact op met coördinator Leo Heldens.
Vrijwilligersvacature BOR
Humanitas Rivierengebied
Contactpersoon:
Leo Heldens, Coördinator BOR
Mobiel: 06 35122315
E-mail: l.heldens@humanitas.nl
Datum
14 februari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden