over ons | adverteren | sitemap | contact

Vouchers voor huishoudelijke hulp


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel biedt mensen met een indicatie voor hulp bij het huishouden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vanaf 1 april 2015 vouchers (kortingsbonnen) aan voor ondersteuning bij het huishouden. Ook mantelzorgers kunnen hiervoor in aanmerking komen. Met de vouchers kunnen zij huishoudelijke hulp voor €8,50 per uur kopen. De gemeen-te wil hen hiermee iets extra’s bieden als het gaat om ondersteuning bij het huishouden. De gemeente betaalt de vouchers uit de extra bijdrage die het Rijk vrijmaakte voor huishoudelijke hulp.

Wie komt in aanmerking voor de vouchers?

Ontvangt u hulp bij het huishouden, maar heeft u af en toe behoefte aan extra ondersteuning die niet valt onder de hulp die u nu al krijgt? Of heeft u een indicatie voor hulp bij het huishouden via de Wmo, maar ziet u af van hulp bij het huishouden via de gemeente omdat de eigen bijdrage te hoog voor u is? Of bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan hulp bij uw eigen huishouden omdat u overbelast dreigt te raken? Dan komt u wellicht in aanmerking voor vouchers voor huishoudelijke hulp.

Aanvragen of meer informatie
Inwoners die de vouchers voor huishoudelijk hulp willen aanvragen, doen dit met een formulier dat vanaf 1 april beschikbaar is op www.zaltbommel.nl. Mensen die in aanmerking komen voor een vou-cher kunnen deze verzilveren bij één van de aanbieders voor huishoudelijke hulp waar de gemeente een contract mee heeft. Per voucher betalen zij € 8,50 en hiermee kunnen zij een uur huishoudelijke hulp afnemen. Dit bedrag is niet afhankelijk van het inkomen. Mensen die vragen hebben over de vouchers of niet zeker weten of zij in aanmerking komen voor de vouchers, kunnen contact opnemen met het Wmo team van de gemeente Zaltbommel via telefoonnummer 14 0418.

Extra geld van Rijk voor ondersteuning huishoudelijke hulp
Sinds 2007 kunnen inwoners voor huishoudelijke hulp een beroep doen op de gemeente. Vanaf 2015 kregen gemeenten echter minder geld van het Rijk hiervoor. Om toch zoveel mogelijk mensen te kun-nen ondersteunen in de huishoudelijke hulp en om banen in de huishoudelijke hulp te behouden, heeft de regering voor 2015 en 2016 extra geld vrijgemaakt. Dit geld gebruikt de gemeente Zaltbom-mel voor vouchers voor huishoudelijke hulp.

Gemeenten in regio Rivierenland werken samen
Gemeenten in regio Rivierenland werken samen om inwoners met een indicatie voor hulp bij het huis-houden via de Wmo en mantelzorgers vouchers (kortingsbonnen) te bieden voor huishoudelijke hulp. Zij maakten met de aanbieders van hulp bij het huishouden afspraken om het geld dat het Rijk be-schikbaar stelt zo efficiënt en effectief mogelijk te besteden.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden