over ons | adverteren | sitemap | contact

Voortgezet onderwijs voor doven en slechthorenden in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Kentalis wil aansluiten bij voortgezet onderwijs in de gemeente Zaltbommel. Hiervoor zien zij mogelijkheden bij De Brug, school voor praktijkonderwijs en Cambium College. Dat blijkt uit een gesprek tussen de besturen van die scholen, Gemeente Zaltbommel en Kentalis Compas College in Sint Michielsgestel. Als het plan van Kentalis haalbaar is, kunnen dove en slechthorende jongeren vanaf het volgend schooljaar voortgezet onderwijs in Zaltbommel volgen.

Meer kansen voor jongeren met een gehoorbeperking

Kentalis Compas College biedt speciaal onderwijs aan jongeren die doof of slechthorend zijn in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. “Wij willen hun kansen vergroten, zowel in het vervolgonderwijs als op de arbeidsmarkt”, aldus Lilian Bastens-Tromp, afdelingsdirecteur Kentalis Compas College. “Samenwerking en verbinding met het reguliere voortgezet onderwijs is daarbij noodzakelijk”.

Verrijking onderwijs aanbod Zaltbommel
Wethouder Bragt: “Als Kentalis voortgezet onderwijs aanbiedt in onze gemeente is dat een verrijking voor ons onderwijs aanbod. Wij vinden het belangrijk dat alle jongeren, ook jongeren met een beperking, zich optimaal kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. Zo creëren we optimaal Passend Onderwijs.”

Kansen samenwerking
De Brug en Cambium College staan open voor nieuwe mogelijkheden samenwerking
Zowel De Brug als Cambium College hebben al ervaringen met leerlingen van Kentalis. Ze krijgen structurele en specifieke ondersteuning van Kentalis. De Brug en Cambium College staan open om nieuwe mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken.

Voor praktijklessen kunnen dove/slechthorende jongeren met begeleiding vanuit Kentalis deelnemen aan regulier onderwijs. Voor theorielessen is een aparte ruimte nodig, om een goed tweetalig en visueel gericht lesaanbod te kunnen bieden. De samenwerking zal ook nieuwe kansen bieden voor medewerkers. Het inbrengen, overbrengen en gebruiken van specifieke kennis van Kentalis kan ook voor andere leerlingen ingezet worden.

Onderzoek haalbaarheid innoverend onderwijsplein
De komende periode wordt door de verschillende partijen gezamenlijk onderzocht of het innoverende plan haalbaar is. Zo kan een mooie stap gezet worden in Passend Onderwijs om dove en slechthorende leerlingen goed voor te bereiden op de vervolgstap in de maatschappij.

Datum
2 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden