over ons | adverteren | sitemap | contact

Voortgezet onderwijs voor doven en slechthorenden in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Kentalis wil aansluiten bij voortgezet onderwijs in de gemeente Zaltbommel. Hiervoor zien zij mogelijkheden bij De Brug, school voor praktijkonderwijs en Cambium College. Dat blijkt uit een gesprek tussen de besturen van die scholen, Gemeente Zaltbommel en Kentalis Compas College in Sint Michielsgestel. Als het plan van Kentalis haalbaar is, kunnen dove en slechthorende jongeren vanaf het volgend schooljaar voortgezet onderwijs in Zaltbommel volgen.

Meer kansen voor jongeren met een gehoorbeperking

Kentalis Compas College biedt speciaal onderwijs aan jongeren die doof of slechthorend zijn in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. “Wij willen hun kansen vergroten, zowel in het vervolgonderwijs als op de arbeidsmarkt”, aldus Lilian Bastens-Tromp, afdelingsdirecteur Kentalis Compas College. “Samenwerking en verbinding met het reguliere voortgezet onderwijs is daarbij noodzakelijk”.

Verrijking onderwijs aanbod Zaltbommel
Wethouder Bragt: “Als Kentalis voortgezet onderwijs aanbiedt in onze gemeente is dat een verrijking voor ons onderwijs aanbod. Wij vinden het belangrijk dat alle jongeren, ook jongeren met een beperking, zich optimaal kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. Zo creëren we optimaal Passend Onderwijs.”

Kansen samenwerking
De Brug en Cambium College staan open voor nieuwe mogelijkheden samenwerking
Zowel De Brug als Cambium College hebben al ervaringen met leerlingen van Kentalis. Ze krijgen structurele en specifieke ondersteuning van Kentalis. De Brug en Cambium College staan open om nieuwe mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken.

Voor praktijklessen kunnen dove/slechthorende jongeren met begeleiding vanuit Kentalis deelnemen aan regulier onderwijs. Voor theorielessen is een aparte ruimte nodig, om een goed tweetalig en visueel gericht lesaanbod te kunnen bieden. De samenwerking zal ook nieuwe kansen bieden voor medewerkers. Het inbrengen, overbrengen en gebruiken van specifieke kennis van Kentalis kan ook voor andere leerlingen ingezet worden.

Onderzoek haalbaarheid innoverend onderwijsplein
De komende periode wordt door de verschillende partijen gezamenlijk onderzocht of het innoverende plan haalbaar is. Zo kan een mooie stap gezet worden in Passend Onderwijs om dove en slechthorende leerlingen goed voor te bereiden op de vervolgstap in de maatschappij.

Datum
2 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden