over ons | adverteren | sitemap | contact

Voorronde NK Knikkeren 2019 is in Zaltbommel


Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert Spel& i.s.m. sportmarketingbureau House of Sports de voorrondes van het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

Een terugkerende buitenspeel activiteit

Sinds 2002 wordt het NK Knikkeren al georganiseerd, wat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse buiten kinderspel is niet meer weg te denken op de basisschoolpleinen in Nederland. Dit is het eerste jaar dat de gemeente Zaltbommel deelneemt aan dit evenement

Landelijk bereik
Van april tot en met juni worden er in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen als ‘voorronde’ voor de finale georganiseerd. Op 26 april heeft de eerste knikkervoorronde plaatsgevonden in Oegstgeest. In de gemeente Zaltbommel wordt op woensdag 5 juni een officiële knikkervoorronde georganiseerd. In de weken hierna worden er verschillende voorrondes georganiseerd in gemeenten verspreid over het hele land. Per knikkervoorronde plaatsen de 16 beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni 2019.

Gratis deelname
Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6 – 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. De deelname is gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.sjorssportief.nl. Het evenement vindt plaats van 14:00 – 17:00 uur op het plein voor de Verdraagzaamheid in Zaltbommel.

De finalelocatie: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Zaterdag 29 juni 2019 is de officiële finale van het NK Knikkeren in gemeente Rhenen. Voor het 2e jaar op rij gaan 1000 knikkeraars in Ouwehands Dierenpark Rhenen de strijd met elkaar aan voor de titel: ‘Nederlands Kampioen Knikkeren 2019’.

Univé als Supporter van Sport hoofdsponsor
Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Als Supporter van Sport is Univé jaarlijks partner van meer dan 200 lokale, regionale en landelijke sportevenementen, zoals ook het NK Knikkeren. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden