over ons | adverteren | sitemap | contact

Voorronde NK Knikkeren 2019 is in Zaltbommel


Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert Spel& i.s.m. sportmarketingbureau House of Sports de voorrondes van het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

Een terugkerende buitenspeel activiteit

Sinds 2002 wordt het NK Knikkeren al georganiseerd, wat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse buiten kinderspel is niet meer weg te denken op de basisschoolpleinen in Nederland. Dit is het eerste jaar dat de gemeente Zaltbommel deelneemt aan dit evenement

Landelijk bereik
Van april tot en met juni worden er in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen als ‘voorronde’ voor de finale georganiseerd. Op 26 april heeft de eerste knikkervoorronde plaatsgevonden in Oegstgeest. In de gemeente Zaltbommel wordt op woensdag 5 juni een officiële knikkervoorronde georganiseerd. In de weken hierna worden er verschillende voorrondes georganiseerd in gemeenten verspreid over het hele land. Per knikkervoorronde plaatsen de 16 beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni 2019.

Gratis deelname
Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6 – 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. De deelname is gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.sjorssportief.nl. Het evenement vindt plaats van 14:00 – 17:00 uur op het plein voor de Verdraagzaamheid in Zaltbommel.

De finalelocatie: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Zaterdag 29 juni 2019 is de officiële finale van het NK Knikkeren in gemeente Rhenen. Voor het 2e jaar op rij gaan 1000 knikkeraars in Ouwehands Dierenpark Rhenen de strijd met elkaar aan voor de titel: ‘Nederlands Kampioen Knikkeren 2019’.

Univé als Supporter van Sport hoofdsponsor
Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren. Als Supporter van Sport is Univé jaarlijks partner van meer dan 200 lokale, regionale en landelijke sportevenementen, zoals ook het NK Knikkeren. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang met winst en verlies. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

Datum
29 mei 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden