over ons | adverteren | sitemap | contact

Voormalige vuilstort wordt zonnepark


Deel deze pagina

Zonnepark Ketelsteeg (foto: Energie van Hollandsche Bodem)
Energie van Hollandsche bodem BV (EvHb) uit Elst (GLD) realiseert een zonnepark in Zaltbommel. Op de voormalige vuilstort zullen straks ruim 14 duizend zonnepanelen tussen de 500 – 600 huishoudens voorzien van zelf opgewekte groene energie. Het zonnepark kreeg de naam ‘Ketelsteeg’ en verwijst daarmee naar de oude vuilstort in het buurtschap Oensel die inmiddels al 30 jaar gesloten is.

Gisteren op 20 oktober, ondertekende wethouder Simon Buwalda van de gemeente Zaltbommel samen met Energie van Hollandsche bodem de overeenkomst (zie foto). Met de ondertekening is een mooie eerste stap gezet om het toekomstige zonnepark te realiseren.

Het zonnepark levert met 1.691.100 kWh per jaar een bijdrage van bijna 1% aan de duurzaamheidsambitie van de gemeentezaltbommel om 16% duurzame energie op te wekken.

Verlaag je energierekening
Energie van Hollandsche bodem geeft omwonenden in de omringende postcodegebieden in Zaltbommel de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen in het nieuwe zonnepark. Daarmee wekken geïnteresseerden straks hun eigen 100% groene stroom op en verlagen hun energierekening met 20 tot 40%.

Planning
Voor het zover is, dat het zonnepark gerealiseerd kan worden, moet eerst een aantal procedures doorlopen worden. Het bestemmingsplan en de bouwvergunning zijn hierin de belangrijkste stappen. Het nieuwe bestemmingsplan is een proces wat enige tijd met zich meebrengt en doorloopt in 2017. Energie van Hollandsche bodem gaat er van uit dat ze in het voorjaar van 2018 daadwerkelijk kunnen gaan bouwen.

Belangstelling
Op de site van EvHb www.evhb.nl, kunnen omwonenden zich nu alvast als belangstellende aanmelden. Zij krijgen dan met enige regelmaat nieuwsfeiten via een nieuwsbrief toegestuurd en worden persoonlijk geïnformeerd als de definitieve inschrijving start. Op het moment dat de officiële inschrijving geopend wordt, is er ook een rekenmodule beschikbaar, mensen kunnen dan precies uitrekenen hoeveel panelen ze nodig hebben om hun energierekening te verlagen en wat hun investering oplevert. De terugverdientijd van de investering zo geeft EvHb aan, is binnen de tien jaar.

Doe mee
Meld je aan als belangstellende en wek samen met jouw buurtgenoten straks je eigen energie op in het collectieve zonnepark ‘Ketelsteeg’. Je kunt meedoen als je als viercijferige postcode 4175, 4176, 4181, 4182, 5301, 5302, 5311, 5314, 5327 of 5328 hebt.

Ook voor ondernemers
Ook ondernemers met een kleinverbruiksaansluiting kunnen tot 10.000 kWh per jaar meedoen. Mits actief in het postcodegebied.

Zoemen en blaten
Naast dat geïnteresseerden flink gaan besparen op hun energierekening, dragen deelnemers ook bij aan een betere leefomgeving en verduurzaming. Ook Energie van Hollandsche bodem neemt haar verantwoordelijkheid, door naast het plaatsen van zonnepanelen in haar zonneparken ook ruime aandacht te schenken voor het ontwikkelen van de flora en fauna als toegevoegde waarde in haar projecten.

Voor zonnepark ‘Ketelsteeg’ geldt dat ze naast en onder de stellingen - waar de zonnepanelen op komen te liggen-, zoveel mogelijk planten en bloemen aanbrengen. Dat moet dan een perfecte plek gaan worden voor bijen, vlinders en andere insecten. Takkenrillen gaan zorgen dat vogels en bijvoorbeeld egels mooie verstopplaatsen krijgen. Ook wil het bedrijf nest- en vleermuiskasten en insectenhotels plaatsen. Het gras willen de mensen achter EvHb door schapen laten begrazen. Hoe leuk is dat!

Datum
21 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Over Energie van Hollandsche bodem
Het zonnepark wordt gerealiseerd door Energie van Hollandsche bodem BV. Het bedrijf is op meer plaatsen actief met de ontwikkeling van zonneparken op restgronden, daken van bedrijven, scholen en fabriekshallen, maar o.a. ook op geluidschermen, zoals bij Tiel langs de A15. Voor elk zonnepark of -dak richt zij een energiecoöperatie op of werkt samen met bestaande energiecoöperaties.
Kijk voor meer informatie op de site: www.evhb.nl
Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden