?> Voormalige vuilstort wordt zonnepark - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Voormalige vuilstort wordt zonnepark


Deel deze pagina

Zonnepark Ketelsteeg (foto: Energie van Hollandsche Bodem)
Energie van Hollandsche bodem BV (EvHb) uit Elst (GLD) realiseert een zonnepark in Zaltbommel. Op de voormalige vuilstort zullen straks ruim 14 duizend zonnepanelen tussen de 500 – 600 huishoudens voorzien van zelf opgewekte groene energie. Het zonnepark kreeg de naam ‘Ketelsteeg’ en verwijst daarmee naar de oude vuilstort in het buurtschap Oensel die inmiddels al 30 jaar gesloten is.

Gisteren op 20 oktober, ondertekende wethouder Simon Buwalda van de gemeente Zaltbommel samen met Energie van Hollandsche bodem de overeenkomst (zie foto). Met de ondertekening is een mooie eerste stap gezet om het toekomstige zonnepark te realiseren.

Het zonnepark levert met 1.691.100 kWh per jaar een bijdrage van bijna 1% aan de duurzaamheidsambitie van de gemeentezaltbommel om 16% duurzame energie op te wekken.

Verlaag je energierekening
Energie van Hollandsche bodem geeft omwonenden in de omringende postcodegebieden in Zaltbommel de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen in het nieuwe zonnepark. Daarmee wekken geïnteresseerden straks hun eigen 100% groene stroom op en verlagen hun energierekening met 20 tot 40%.

Planning
Voor het zover is, dat het zonnepark gerealiseerd kan worden, moet eerst een aantal procedures doorlopen worden. Het bestemmingsplan en de bouwvergunning zijn hierin de belangrijkste stappen. Het nieuwe bestemmingsplan is een proces wat enige tijd met zich meebrengt en doorloopt in 2017. Energie van Hollandsche bodem gaat er van uit dat ze in het voorjaar van 2018 daadwerkelijk kunnen gaan bouwen.

Belangstelling
Op de site van EvHb www.evhb.nl, kunnen omwonenden zich nu alvast als belangstellende aanmelden. Zij krijgen dan met enige regelmaat nieuwsfeiten via een nieuwsbrief toegestuurd en worden persoonlijk geïnformeerd als de definitieve inschrijving start. Op het moment dat de officiële inschrijving geopend wordt, is er ook een rekenmodule beschikbaar, mensen kunnen dan precies uitrekenen hoeveel panelen ze nodig hebben om hun energierekening te verlagen en wat hun investering oplevert. De terugverdientijd van de investering zo geeft EvHb aan, is binnen de tien jaar.

Doe mee
Meld je aan als belangstellende en wek samen met jouw buurtgenoten straks je eigen energie op in het collectieve zonnepark ‘Ketelsteeg’. Je kunt meedoen als je als viercijferige postcode 4175, 4176, 4181, 4182, 5301, 5302, 5311, 5314, 5327 of 5328 hebt.

Ook voor ondernemers
Ook ondernemers met een kleinverbruiksaansluiting kunnen tot 10.000 kWh per jaar meedoen. Mits actief in het postcodegebied.

Zoemen en blaten
Naast dat geïnteresseerden flink gaan besparen op hun energierekening, dragen deelnemers ook bij aan een betere leefomgeving en verduurzaming. Ook Energie van Hollandsche bodem neemt haar verantwoordelijkheid, door naast het plaatsen van zonnepanelen in haar zonneparken ook ruime aandacht te schenken voor het ontwikkelen van de flora en fauna als toegevoegde waarde in haar projecten.

Voor zonnepark ‘Ketelsteeg’ geldt dat ze naast en onder de stellingen - waar de zonnepanelen op komen te liggen-, zoveel mogelijk planten en bloemen aanbrengen. Dat moet dan een perfecte plek gaan worden voor bijen, vlinders en andere insecten. Takkenrillen gaan zorgen dat vogels en bijvoorbeeld egels mooie verstopplaatsen krijgen. Ook wil het bedrijf nest- en vleermuiskasten en insectenhotels plaatsen. Het gras willen de mensen achter EvHb door schapen laten begrazen. Hoe leuk is dat!

 
Datum
21 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Over Energie van Hollandsche bodem
Het zonnepark wordt gerealiseerd door Energie van Hollandsche bodem BV. Het bedrijf is op meer plaatsen actief met de ontwikkeling van zonneparken op restgronden, daken van bedrijven, scholen en fabriekshallen, maar o.a. ook op geluidschermen, zoals bij Tiel langs de A15. Voor elk zonnepark of -dak richt zij een energiecoöperatie op of werkt samen met bestaande energiecoöperaties.
Kijk voor meer informatie op de site: www.evhb.nl
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden