over ons | adverteren | sitemap | contact

Vogelexcursies en vogelfilm in Nationale vogelweek


Deel deze pagina

Op 13 mei organiseert de vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe tijdens de Nationale Vogelweek 2017 verschillende vogelexcursies. Er zullen veel zangvogels zingen en weide- en watervogels te zien zijn in de uiterwaarden. Tevens kunnen de deelnemers aanschouwen welke ingrepen er in het landschap plaatsvinden in het kader van 'Ruimte voor de rivier'.

Excusies
De eerste excursie start in de Heesseltsche uiterwaarden om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Theetuin River Lounge, Steenfabriek 3 te Heesselt. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur, en is op tijd klaar om na een korte pauze deel te kunnen nemen aan de volgende excursie.

De tweede excursie start om 12.30 uur in de Stiftse uiterwaard aan de Waal tussen Varik en Ophemert vanaf de parkeerplaats van het Dijkhuis, Waalbandijk 33 in Ophemert. Rond 14:00 uur is deze tweede excursie afgerond.

Beide excursies zijn gratis en worden begeleid door ervaren vogelkenners. Zij zorgen voor een telescoop om nog meer te kunnen zien, deelnemers moeten zelf stevige schoenen of laarzen, verrekijker en eventueel regenkleding meenemen. Tussendoor en na afloop is er tijd voor een hapje en drankje in de beide horecagelegenheden. Reserveren voor de excursies is noodzakelijk en kan op www.vogelweek.nl.

Filmavond
Deze vogeldag wordt afgesloten met een vogelfilmavond. Stroomhuis Neerijnen vertoont een selectie bijzondere, recente en historische films over vogels die in het rivierengebied te zien zijn. In ieder geval wordt er aandacht geschonken aan de vogel van het jaar, de koekoek, en ziet u de prachtig gefilmde ‘De terugkeer van de ijsvogel’ uit 2015 van Cees van Kempen. De films, filmfragmenten en ook de gefilmde vogels worden besproken door vogelaar en filmkenner Marc Westermann. Entree is € 5,- , reserveren is niet nodig. De filmavond begint om 20.00 uur in Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1 te Neerijnen en duurt tot circa 22.00 uur.

Meer informatie is hier te vinden
Datum
1 mei 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden