over ons | adverteren | sitemap | contact

Verslag Lenteloop Brakel (videoreportage)


Deel deze pagina

fotograaf: Kees Groenenberg
BRAKEL – Het Blankers & Van Vark Altena Road Circuit kende met de Lenteloop in Brakel een bijzonder hoopvolle start van het nieuwe seizoen. Maar liefst 211 deelnemers schreven zich zaterdagmiddag in en dat was veel meer dan waar de organisatie op gehoopt had.

Het oudste stratenloop circuit van ons land dreigde de laatste jaren een beetje in de versukkeling te raken en vorig jaar dreigde het circuit zelfs helemaal te verdwijnen. Gelukkig waren en een paar personen die toch nog vertrouwen hadden en dat betaalde zich zaterdag uit. En dit jaar was er met de komst van Brakel ook weer een wedstrijd meer dan vorig jaar.

Spannend
De Lenteloop kende ook een spannend verloop want meteen na het startschot waren er drie atleten die elkaar vonden, Paul Visser, de jonge Jarreau Suijkerbuijk en een voor de regio onbekende Justin van der Steen van De Liemers. Laatstgenoemde plaatste na circa drie kilometer een versnelling, maar de ervaren Paul Visser liet zich niet gek maken en bleef zijn eigen tempo lopen, en dat pakte goed uit want al na twee kilometer kwam hij samen met Suijkerbuijk weer in het voetspoor van Justin van der Steen.

Mannen
De eerste tempoversnelling van Paul Visser zelf was uiteindelijk teveel voor de andere twee, waardoor Visser de laatste drie kilometer solo richting de finishlijn in Brakel kon lopen. Daar aangekomen verpulverde hij meteen tijd van 34:13 het parcoursrecord van vorig jaar. Van der Steen volgende op een halve minuut en Suijkerbuijk finishte in 36:22.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen sneuvelde het parcoursrecord, Ciska Hensen van DAK Drunen die een week eerder nog snel was op de halve marathon in Drunen bleek weinig last meer te hebben van die wedstrijd, haar eindtijd in Brakel 39:37. Tweede vrouw werd Iris van Dalen van de Tilburg Road Runners in 41:55 en de derde tijd was voor Ianne Iverns van ACW’66 in 45:08. De volgende wedstrijd is op 5 juli in Werkendam.

Video: 10 km wedstrijd
Video: Jeugdloop

Datum
1 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Hans Verbeek, Digitaalburg
Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden