bird
maandag 27 juni | 20.05 uur

Hein de Kort (CDA Zaltbommel)

07-03-2022 08:53
uur
Door: Britta Alink
03-cdaheindekort-1
• Hein de Kort.

Hieronder zie je de volledige vragenlijst en antwoorden waarvan in de krant van woensdag 9 maart 2022 een korte samenvatting staat:

Partij: CDA Zaltbommel
Naam: Hein de Kort
Leeftijd: 31
Woonplaats: Bruchem
Geboren in: ‘s-Hertogenbosch
Opgegroeid in: Bruchem
Kinderen: Job (1 jaar)
Huisdieren: Nee

Favoriete plek in de gemeente:
De uiterwaarden zijn mijn favoriete plek in de gemeente. Het is een uniek landschap met afwisseling tussen landbouw, toerisme en natuur.

Hoelang actief in de gemeentepolitiek?
Sinds 2016 ben ik raadslid voor CDA Zaltbommel. In de jaren daarvoor heb ik meegedraaid in het bestuur en als burgerraadslid. De afgelopen periode (2018-2022) ben ik fractievoorzitter geweest. Deze verkiezingen heb ik het vertrouwen gekregen om lijsttrekker te zijn voor CDA Zaltbommel.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?
Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan onze eigen leefomgeving. Daar gaat het lokaal over. Dat we nu en in de toekomst een mooie en levendige gemeente hebben, in elke wijk en in elk dorp voor al onze inwoners. Het debat en het bereiken van een verschil daarbij geeft me enorm veel energie. Ik ga er altijd voor! Want lokaal maken wij dat verschil.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?
Mijn opa (H.G. de Kort) is mijn grote voorbeeld en inspiratie in de politiek. Hij is raadslid, wethouder en burgemeester geweest in de voormalige gemeente Kerkwijk voor de ARP en later het CDA. Hij was duidelijk in wat hij nastreefde en had oog en oor voor wat er speelde onder de inwoners. Daadkrachtig maakte hij de juiste besluiten, zocht altijd de verbinding op en was transparant en eerlijk. Ik wil daar een voorbeeld aan nemen; daadkrachtig, verbindend en met oog voor alle belangen goede besluiten nemen voor onze inwoners.

Wat is de belangrijkste reden om op jou en jouw partij te stemmen?
Omdat we als CDA Zaltbommel de kracht van de samenleving willen benutten. Dat betekent dat het niet de overheid is die bepaalt maar dat de overheid gezamenlijk met verenigingen en initiatieven bepaalt wat nodig is. Dus zij aan zij. Dat laten we zien in bijvoorbeeld onze speerpunten door het samen optrekken bij het realiseren van doelstellingen of projecten. En daarnaast hebben we een mooie diverse lijst van mensen die met zijn of haar eigen talent een bijdrage kunnen leveren aan de gemeentepolitiek.

Als je de komende 4 jaar iets mag en kunt veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?
We hebben in Zaltbommel in de Waluwe een prachtig cluster van scholen bij het zwembad/sporthal waar leerlingen uit heel de gemeente gebruik van maken. Het zou geweldig zijn voor onze leerlingen en lokale bedrijven als we dat daar kunnen uitbreiden met vaktechnische opleidingen op MBO niveau dat jongeren opleidt voor de vele lokale bedrijven die in onze gemeente actief zijn.

Heb je nog een ‘nabrander’?
Ik zet me al jaren in voor het afschaffen van de hondenbelasting. Met uw stem moet dat deze periode gaan lukken!

Stellingen

De gemeente moet meer zorg dragen voor de opvang van statushouders
Nee, de gemeente Zaltbommel voldoet aan de landelijke norm voor huisvesting van statushouders. Statushouders krijgen daarbij voorrang op sociale huurwoningen. Het tekort aan sociale huurwoningen voor onze eigen inwoners biedt geen ruimte om deze voorrang uit te breiden.

Een fusie met Maasdriel is goed voor onze gemeente
Een fusie is geen doel. Wij vinden dat de gemeente moet zorgen voor de beste kwaliteit voor de inwoners. De komende jaren zetten we daarvoor in op het verbeteren van de samenwerking met de gemeente Maasdriel. Wij zijn van mening dat op lange termijn een gemeentelijke herindeling nodig kan zijn om de beste kwaliteit te kunnen blijven leveren. Voor de korte en middellange termijn zijn we van mening dat het versterken en door-ontwikkelen van de samenwerking met gemeente Maasdriel het beste is voor onze inwoners.

Een parkeergarage van drie verdiepingen hoog is noodzakelijk in het plan Bossche Poort de oude binnenstad
Nee, dat weten we nog niet. We vinden het belangrijk dat er voldoende parkeergelegenheid is voor de ontwikkeling van de Bossche Poort en het toekomstbestendig maken van de Sint-Maartenskerk. Een derde laag komt boven de stadsmuur uit en verknalt daarmee het aangezicht van onze mooie historische stad. Door onze inzet (motie) wordt dit besluit nu later genomen.
De ZVV gaf in de raadsvergadering aan dat er best een vierde laag op kan. Onbegrijpelijk! Er is dus wat te kiezen.
Op basis van de evaluatie van het parkeerbeleid, inzicht in de parkeerbehoefte en alternatieve locaties maken we een keuze. Als een derde laag nodig blijkt, dan realiseren we die ondergronds.

Het is goed wonen in de gemeente Zaltbommel omdat:
We mogen wonen in een prachtige landelijke Rivierenland, centraal in Nederland. De gemeente heeft verschillende kernen die één ding gemeen hebben: ze staan bol van initiatief. Sportclubs, scholen, kerken, kunst- en muziekgroepen en bedrijven: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan onze gemeente. Maar ook ‘losse’ initiatieven zoals het realiseren van een hospice, het organiseren van berenjachten tijdens corona of de straat versieren tijdens de verlichtingsdagen in Aalst. Juist deze kracht van onze samenleving maakt dat dat het goed wonen is in de gemeente Zaltbommel. En dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Want samen maken we de toekomst.

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:
Het realiseren van het MFA Brakel. Daarmee laten we namelijk zien dat we onze inwoners, en wat zij nodig hebben, echt serieus nemen. Het realiseren van het MFA in Brakel is daarbij illustratief voor wat wij willen in onze hele gemeente; daadkrachtig investeren in al onze dorpen en wijken. Het bouwen van genoeg woningen en samen met initiatieven van onze inwoners, verenigingen en ondernemers de leefbaarheid versterken, voor nu en voor in de toekomst.

Tags

Hein de Kort,cda zaltbommel

Laatste nieuws

080322_Verkiezingen-2022-2

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

09-03-2022 09:09
uur
04_D66TomvanEngelen-1

Tom van Engelen (D66 Maasdriel)

08-03-2022 14:31
uur
03_VVDKoHooijmans-1

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
Meer nieuws hier..

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-v2
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px