bird
maandag 27 juni | 19.05 uur

Daniëlle van der Wiele (BVNL Zaltbommel)

07-03-2022 11:38
uur
Door: Britta Alink
08-danielle-1
• Daniëlle van der Wiele.

Hieronder zie je de volledige vragenlijst en antwoorden waarvan in de krant van woensdag 9 maart 2022 een korte samenvatting staat:

Partij: BVNL ZALTBOMMEL
Naam: Danielle van der Wiele
Leeftijd: 46 jaar
Woonplaats: Kerkwijk
Geboren in: Langeraar (gemeente Ter Aar)
Opgegroeid in: Bergen op Zoom
Samenlevend met: Wouter & drie kinderen
Kinderen: Eli (10 jaar), Beau (8 jaar), Pascalle (6 jaar)
Huisdieren: 2 katten, 6 kippen, een huisfazant en talloze vogels buiten in de boomgaard

Favoriete plek in de gemeente: thuis op de boerderij of ergens op de dijk langs het water!

Hoelang actief in de gemeentepolitiek?
Sinds 2015 hou ik me bezig met de lokale politiek. In 2013 zijn we hier begonnen met het oprichten van de dorpsraad in Kerkwijk, later ben ik de gemeentepolitiek ingerold. Eerst als burgerraadslid, daarna echt de raad in.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?
Als kind was ik op school al betrokken bij de medezeggenschapsraad en vond ik het interessant om daarin mee te mogen draaien. Inmiddels heb ik ook al wat jaren ervaring opgedaan als voorzitter van verschillende ondernemingsraden en voel ik me thuis in een omgeving waarin verschillende belangen op elkaar dienen te worden afgestemd. Of dit nu binnen een organisatie, een politieke club of de gemeenteraad is, het biedt allemaal uitdagingen die samenwerking en verbinding noodzakelijk maken, in een wereld waarin de neuzen lang niet altijd dezelfde kant op staan. Ik vind het een mooi fenomeen dat ik daarin een rol mag spelen.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?
De periode van Frits Bolkestein staat me nog vers in het geheugen omdat ik toen net op de middelbare school zat. Wellicht dat daar mijn interesse voor de politiek is ontstaan. Daarnaast zijn er een aantal mensen in mijn leven (geweest) van wie ik ontzettend veel geleerd hebt door ervaringen uit het leven te delen en daaruit wijze lessen te trekken. Die mensen zijn goud waard en zijn heel belangrijk om dichtbij te houden!

Wat is de belangrijkste reden om op jou en jouw partij te stemmen?

Nieuw en ervaren
Vertrouwen in elkaar
Bruisende stad, bloeiende dorpen

BVNL Zaltbommel wil met haar positief rechtse geluid verandering brengen in de manier waarop de lokale politiek gevoerd wordt. Onze visie op de gemeente is te typeren onder het motto bruisende stad en bloeiende dorpen. Vertrouwen in elkaar staat bovenaan als het gaat om communiceren met elkaar en dan vooral mét onze inwoners. De politiek draait tenslotte om onze mensen! Wij geloven erin dat we op die manier de gemeentepolitiek dichter bij onze kiezers brengen waardoor je een goede basis legt voor een stabiele toekomst! Verbinden, de juiste keuzes maken om te investeren en daarmee werken aan een nóg mooiere gemeente Zaltbommel!

Als je de komende 4 jaar iets mag en kunt veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?
Een start te maken met de realisatie van het MFA! Wat ons betreft, is dit één van de prioriteiten waarvoor we vanuit de gemeente met een oplossing moeten komen en wel in de komende 4 jaar!!

Heb je nog een ‘nabrander’?
Vertrouwen in elkaar en daarmee leren samenwerken en de juiste verbinding te maken, begint bij jezelf.

Stellingen

De gemeente moet meer zorg dragen voor de opvang van statushouders
Nee; Laten we eerst de problemen oplossen met de huisvesting van de arbeidsmigranten, bovendien is het heel erg lastig voor onze starters om überhaupt een huis te vinden… dit allebei heeft echt voorrang. Het is niet uit te leggen als er mensen al 8 jaar wachten op een huis en dat statushouders dan voorrang krijgen.

Een fusie met Maasdriel is goed voor onze gemeente.
Het gaat goed met Zaltbommel, dat betekent dat we geen nut of noodzaak zien om te fuseren met Maasdriel.

Een parkeergarage van drie verdiepingen hoog is noodzakelijk in plan Bossche Poort in de oude binnenstad.
BVNL ziet graag dat de gemeente de mogelijkheid biedt om een ondergrondse parkeergarage in de ontwikkelingsplannen mee te nemen. Juist een ondergrondse garage bij de Bossche Poort kan voor genoeg parkeerruimte in de binnenstad zorgen waarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de historische Vesting; in een oude vesting hoort geen bovengrondse parkeergarage.

Het is goed wonen in de gemeente Zaltbommel omdat:
Op zich als je een plekje hebt, dan is het heel goed wonen in de gemeente Zaltbommel. Het is centraal gelegen en zeker mooi wonen, of je nu in de binnenstad woont van Zaltbommel, of in één van de prachtige dorpen. Wel is het helaas zo dat de windmolens steeds meer de omgeving ontsieren. BVNL Zaltbommel behoudt graag de mooie landelijke omgeving waar iedereen hier zo van geniet!
Daarnaast zijn er gevaren voor onze jeugd, onze toekomst.. Gevaren als bijvoorbeeld de illegale verkoop van drugs. Wij willen dat daar komende jaren veel meer controle op komt, dat daar harder tegen wordt opgetreden en dat er daarnaast ook veel meer voorlichting onder de jongeren hierover komt!

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:
Een start maken met de realisatie van het MFA!! Wat ons betreft, is dit één van de prioriteiten waarvoor we vanuit de gemeente met een oplossing moeten komen en wel in de komende 4 jaar.
De plannen voor een MFA waren al ver voor 2014 in beeld. Inmiddels is het 2022 en zijn we ruim 8 jaar verder. Er hadden onlangs stappen gezet kunnen worden door de geitenhouder uit te kopen. Dat had 2.1 miljoen euro moeten kosten maar daarover werden de partijen in de gemeenteraad het niet eens, dat werd te duur bevonden. Kortom, nog steeds geen oplossing! Inmiddels vinden wij dat dit gewoonweg niet meer uit te leggen is aan onze inwoners.

Tags

daniëlle van der wiele,bvnl zaltbommel

Laatste nieuws

080322_Verkiezingen-2022-2

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

09-03-2022 09:09
uur
04_D66TomvanEngelen-1

Tom van Engelen (D66 Maasdriel)

08-03-2022 14:31
uur
03_VVDKoHooijmans-1

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
Meer nieuws hier..

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-v2
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px