bird
vrijdag 19 april | 15.12 uur

Bart Schreuders (ZVV Zaltbommel)

07-03-2022 08:43
uur
Door: Britta Alink
02-zvvbartschreuders-1
• Bart Schreuders.

Hieronder zie je de volledige vragenlijst en antwoorden waarvan in de krant van woensdag 9 maart 2022 een korte samenvatting staat:

Partij:  ZVV, Zaltbommel Veranderen met Visie
Naam: Bart Schreuders
Leeftijd: 62
Woonplaats: Brakel
Geboren in: Brakel
Opgegroeid in: Brakel
Getrouwd met: Ineke Schreuders
Kinderen: Arjan en Anita
Huisdieren: nee

Favoriete plek in de gemeente: Brakel

Hoelang actief in de gemeentepolitiek?
Ik ben in 2006 bij de partij gekomen als steunfractie lid, en ben in 2010 in de raad gekomen tot nu toe, ben inmiddels 2 jaar fractievoorzitter, heb het stokje over genomen van kees Metz. Als ondernemer is het soms best lastig om je in de politiek te bewegen, maar na een aantal jaren leer je dat vanzelf.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?
Heb een brede belangstelling wat er in de samenleving gebeurt, was voorheen zeer actief in het verenigingsleven. Ben geïnteresseerd in initiatieven van inwoners die bijdragen aan de gemeenschapszin in dorp en stad. Zal deze initiatieven de helpende hand toesteken en waar mijn vermogen licht in bijstaan.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?
Voorbeelden voor mij zijn mensen die iets presteren en waarmaken in de samenleving. Dat kan politiek zijn maar ook uit het bedrijfsleven

Als je de komende 4 jaar iets mag en kunt veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?

Het realiseren van het MFA in Brakel. Dat biedt voor veel mensen uit onze gemeente vrije tijdsbesteding en sport, want sporten is gezond en gezondheid gaat boven alles, dat hebben we de laatste jaren maar al te goed ondervonden. Waarbij ook mooie moderne scholen voor onze jeugd bij geplaatst kunnen worden. En niet vergeten, woningbouw voor alle doelgroepen.

Heb je nog een ‘nabrander’?

Ga op 14, 15 en of 16 maart stemmen, laat u stem niet verloren gaan en stem op ZVV, DE lokale politieke partij van uw gemeente, waarom: “Om dat je hier woont”

STELLINGEN

De gemeente moet meer zorgdragen voor de opvang van statushouders
De gemeente moet regelgevend optreden in het overleg met woningcorporaties en particuliere verhuurders van woningen voor alle doelgroepen: Jongeren, ( jonge) gezinnen, senioren, arbeidsmigranten en statushouders.

Een fusie met Maasdriel is goed voor onze gemeente
Het eventueel samen gaan met Maasdriel is nu een gesloten boek. Samenwerken in met Maasdriel in operationele zaken ( BVEB ) zijn zeker effectief en ook de samenwerking in de regio levert in het algemeen win-win situaties op.

Een parkeergarage van drie verdiepingen hoog is noodzakelijk in in plan Bossche Poort de oude binnenstad
Drie verdiepingen is niet wat we graag zien en moet ook voorkomen worden, echter zijn wij wel van mening dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn voor de bewoners van de Bossche Poort, en gezien de parkeerruimte al schaars is in de binnenstad, moet er gekeken worden wat de beste optie is hiervoor.

Het is goed wonen in de gemeente Zaltbommel omdat:
Het is voor de inwoner van onze gemeente een mooie balans tussen natuurlijk, economisch, werkgelegenheid en culturele festivals. m.a.w. je hebt hier eigenlijk alles wat je nodig hebt om het fijn te hebben.

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:
Dat er voldoende woningen worden gebouwd in alle kernen en voor alle doelgroepen
Verder vind ZVV dat er goede sportaccommodaties zijn in de gehele gemeente, denk hierbij aan het MFA in Brakel, verder is het van belang: Prettig wonen – Met plezier werken – Gezonde vrije tijdsbesteding ( Schoolzwemmen) – Menswaardig welzijn – Persoonlijke ontwikkeling – Geen angst hoeven te hebben, veilig wonen.
En vooral, en dat is niet de minste, een financieel gezonde gemeente.

Tags

bart schreuders,zvv zaltbommel

Laatste nieuws

080322_Verkiezingen-2022-2

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

09-03-2022 09:09
uur
04_D66TomvanEngelen-1

Tom van Engelen (D66 Maasdriel)

08-03-2022 14:31
uur
03_VVDKoHooijmans-1

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie