bird
maandag 27 juni | 20.02 uur

Bart de Leeuw (Samen Sterk Maasdriel)

04-03-2022 17:14
uur
01_SSMBartdeLeeuwLR-1
• Foto: aangeleverd

Hieronder zie je de volledige vragenlijst waarvan in de krant van woensdag 9 maart een korte samenvatting staat.

Partij: Samen Sterk Maasdriel
Naam: Bart de Leeuw
Leeftijd: 36
Woonplaats: Kerkdriel
Geboren in: ’s-Hertogenbosch
Opgegroeid in: Kerkdriel
Getrouwd: mijn vrouw en ik zijn in 2021 getrouwd.

Kinderen:

een zoontje van 8 maanden.

Huisdieren: nee

Favoriete plek in de gemeente:

de uiterwaarden langs de Maas en de Waal.

 

Hoelang ben je actief in de gemeentepolitiek?

In 2005 ben ik gevraagd door Samen Sterk Maasdriel door Leo Steenbekkers. Het leek me wel interessant en ik ben de achterbanvergaderingen gaan volgen. In 2008 ben ik commissielid geworden en in 2010 werd ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. Toen Leo Steenbekkers in 2012 stopte vanwege zijn werk ben ik fractievoorzitter geworden. In 2014 werd ik voor het eerst lijsttrekker en groeiden we van 4 naar 6 zetels. In 2018 groeiden we door naar 7 zetels en zijn we voor het eerst in onze geschiedenis de grootste partij geworden. Ik bent trots dat ik deze verkiezingen wederom lijsttrekker van Samen Sterk Maasdriel mag zijn, en dat voor het eerst op de positie lijst 1 nummer 1.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?

Het geeft me energie om mezelf ergens voor in te zetten waarmee je echt iets kunt veranderen.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?

Ik heb niet specifiek één voorbeeld. Wel heb grote voorkeur voor politici die met de inhoud bezig zijn in plaats van met zichzelf of collega politici. Verder kan ik ook genieten van goede debaters die met een goed betoog doorslag kunnen geven in een debat. Het liefst nog met humor en relativeringsvermogen.

Wat is de belangrijkste reden om op je partij te stemmen?

Wij zijn de enige onafhankelijke lokale partij in Maasdriel. We hebben onszelf altijd gericht op vernieuwing, inhoud en resultaat. 4 jaar geleden zijn wij door de kiezer beloond en de grootste partij van Maasdriel geworden. We hebben de verantwoordelijkheid genomen en zijn trots op de resultaten die we behaald hebben. De beloftes in ons verkiezingsprogramma zijn we nagekomen en we hebben gezorgd voor een financieel gezonde gemeente.

Als je de komende vier jaar iets mag en kunt veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?

- het oplossen van het woningentekort.

- Leefbaarheid vergroten door kwalitatieve recreatievoorzieningen en mooie centra. Voor toeristen, maar zeker ook voor onze eigen inwoners.

- bereikbare en betaalbare zorg. Sociaal, maar wel kritisch op de uitgaven en inzetten op een preventieve aanpak.

- en niet als laatste: een sterke lokale economie. Onder andere door te zorgen voor ruimte voor ondernemers zoals in de poort van Maasdriel en in de dorpscentra.

Dit doen we het liefst samen met onze inwoners en ondernemers.

 

STELLINGEN

 

De gemeente Maasdriel moet meer zorg dragen voor de opvang van statushouders.

De gemeente moet uiteraard zorg dragen voor statushouders en doet dit ook al. Statushouders zijn inwoners van onze gemeente. Net als voor alle andere inwoners, moeten we zorgen voor voldoende en goede huisvesting.

Een fusie met Zaltbommel is goed voor onze gemeente.

Op dit moment is er helemaal geen sprake van fusie plannen met Zaltbommel. We werken wel goed samen met Zaltbommel. Dit doen we ook binnen de Regio Rivierenland en met de gemeente ’s-Hertogenbosch. Dit moeten we ook zeker blijven doen. Het voordeel van verschillende samenwerkingsverbanden dat er per onderwerp gezocht kan worden naar de beste schaalgrote. De ene keer met korte lijnen in de gemeente zelf en voor complexe zaken in bijvoorbeeld in een regionale samenwerking.

De windmolens komen bij Hoenzadriel op een goede locatie in onze gemeente.

Het plaatsen van windmolens in enerzijds noodzakelijk om aan de taakstellingen van duurzame energie te voldoen die ons als gemeente opgelegd zijn. Het plaatsen van windmolens is echter, waar je zo ook plaatst, een gevoelige zaak voor de omgeving. Wanneer gemeentes windmolens tegen willen houden, zie je op verschillende plaatsen om ons heen dat de provincie de windmolens toch laat plaatsen. Als windmolens er dan toch moeten komen, dan moeten onze inwoners maximaal mee kunnen profiteren. Niet alleen de lasten, maar ook meedelen in de baten.

De hoeveelheid recreatie en toerisme gaat ten koste van de leefbaarheid in onze gemeente.

Nee, zeker niet. De corona periode heeft denk ik voor iedereen de waarde van een fijne leefomgeving bewezen. Samen Sterk Maasdriel heeft de laatste jaren het voortouw genomen in de ontwikkelingen in recreatie. Denk hierbij aan het revitaliseren van de Zandmeren en Strandbad Well. Deze faciliteiten zijn voor toeristen, maar zeker ook voor onze eigen inwoners.

Voor de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) moet alles wijken.

Zeker niet alles moet wijken voor de Zuidelijk Ontsluitingsroute, maar dit is wel de enige kans om de ontsluiting van Kerkdriel en Velddriel goed te kunnen regelen. Dit is een ontzettend groot project en zal voor sommige mensen ook echt wel impact gaan hebben. Uiteindelijk zal het wel en project zijn dat grote verkeersproblemen voor nu en in de toekomst op gaat lossen.

Het is goed wonen in de gemeente Maasdriel, omdat:….

We wonen op een unieke plaats; centraal, in een prachtig landschap tussen de Maas en de Waal en goed ontsloten langs de belangrijkste verkeersader van Nederland. Dit maakt onze gemeente een fijne plaats om te wonen, een ideale plaats om van daaruit waar dan ook in Nederland te kunnen werken of te ondernemen en in de vrije tijd te kunnen genieten van de (water)recreatie.

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:

In 2018 zijn we door onze kiezers beloond en zijn we de grootste partij van Maasdriel geworden. We zijn trots dat we de beloftes en ambities in ons verkiezingsprogramma gerealiseerd hebben met een meerjarige positieve begroting. Ook nu hebben we weer een ambitieus verkiezingsprogramma liggen waar we ons in de volledige breedte voor in gaan zetten met een inhoudelijke en gezonde bestuurscultuur!

Tags

Laatste nieuws

080322_Verkiezingen-2022-2

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

09-03-2022 09:09
uur
04_D66TomvanEngelen-1

Tom van Engelen (D66 Maasdriel)

08-03-2022 14:31
uur
03_VVDKoHooijmans-1

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
Meer nieuws hier..

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-v2
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px