over ons | adverteren | sitemap | contact

Vergoeding kosten incontinentie- en medisch afval


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel wil inwoners die extra restafval hebben door incontinentie- of medisch afval tegemoetkomen. Het gaat om een financiële vergoeding van maximaal 52 euro per half jaar voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Per 1 juli is de inzameling van restafval veranderd. Mensen die incontinentiemateriaal moeten gebruiken of medisch afval hebben, zijn daardoor duurder uit. De vergoeding geldt niet voor babyluiers.

Vergoeding
Het gaat om een financiële vergoeding van 52 euro per half jaar voor mensen met incontinentieafval voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. De vergoeding voor inwoners met medisch afval is 26 euro voor een halfjaar.

Aanvragen naar verwachting vanaf 18 november
De gemeenteraad neemt naar verwachting op 7 november een besluit hierover. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, kunnen inwoners vanaf maandag 18 november een verzoek voor de tegemoetkoming bij de gemeente indienen. De vergoeding kan per half jaar aangevraagd worden. De vergoeding van 1 juli 2019 tot en met 31 december kan aangevraagd worden van 18 november 2019 tot en met 18 januari 2020. Voor de eerste helft van 2020 kunnen mensen van 1 februari tot en met 31 juli de aanvraag doen. De gemeente beoordeelt of inwoners in aanmerking komen voor de tegemoetkoming in de extra kosten.

Tijdelijke oplossing
De tegemoetkoming is een tijdelijke oplossing van de gemeente totdat er een alternatief komt voor het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Avri zorgt voor de afvalinzameling in acht Rivierenlandse gemeenten. Ook in de gemeente Zaltbommel. Momenteel onderzoekt Avri de mogelijkheden van het apart inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Daarvoor is het nodig dat de verwerkingscapaciteit geregeld is. Zodra hier meer duidelijkheid over is wordt deze oplossing verder uitgewerkt.

Zorgcentra
Voor mensen die in zorgcentra wonen speelt het probleem niet. Die centra verwerken het incontinentiemateriaal en medisch afval als bedrijfsafval. Dat kost de gebruikers geen extra geld.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden