over ons | adverteren | sitemap | contact

Vergoeding kosten incontinentie- en medisch afval


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel wil inwoners die extra restafval hebben door incontinentie- of medisch afval tegemoetkomen. Het gaat om een financiële vergoeding van maximaal 52 euro per half jaar voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Per 1 juli is de inzameling van restafval veranderd. Mensen die incontinentiemateriaal moeten gebruiken of medisch afval hebben, zijn daardoor duurder uit. De vergoeding geldt niet voor babyluiers.

Vergoeding
Het gaat om een financiële vergoeding van 52 euro per half jaar voor mensen met incontinentieafval voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. De vergoeding voor inwoners met medisch afval is 26 euro voor een halfjaar.

Aanvragen naar verwachting vanaf 18 november
De gemeenteraad neemt naar verwachting op 7 november een besluit hierover. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, kunnen inwoners vanaf maandag 18 november een verzoek voor de tegemoetkoming bij de gemeente indienen. De vergoeding kan per half jaar aangevraagd worden. De vergoeding van 1 juli 2019 tot en met 31 december kan aangevraagd worden van 18 november 2019 tot en met 18 januari 2020. Voor de eerste helft van 2020 kunnen mensen van 1 februari tot en met 31 juli de aanvraag doen. De gemeente beoordeelt of inwoners in aanmerking komen voor de tegemoetkoming in de extra kosten.

Tijdelijke oplossing
De tegemoetkoming is een tijdelijke oplossing van de gemeente totdat er een alternatief komt voor het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Avri zorgt voor de afvalinzameling in acht Rivierenlandse gemeenten. Ook in de gemeente Zaltbommel. Momenteel onderzoekt Avri de mogelijkheden van het apart inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Daarvoor is het nodig dat de verwerkingscapaciteit geregeld is. Zodra hier meer duidelijkheid over is wordt deze oplossing verder uitgewerkt.

Zorgcentra
Voor mensen die in zorgcentra wonen speelt het probleem niet. Die centra verwerken het incontinentiemateriaal en medisch afval als bedrijfsafval. Dat kost de gebruikers geen extra geld.
Datum
29 oktober 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden