over ons | adverteren | sitemap | contact

Vergoeding kosten incontinentie- en medisch afval


Deel deze pagina

De gemeente Zaltbommel wil inwoners die extra restafval hebben door incontinentie- of medisch afval tegemoetkomen. Het gaat om een financiële vergoeding van maximaal 52 euro per half jaar voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor geld beschikbaar te stellen.

Per 1 juli is de inzameling van restafval veranderd. Mensen die incontinentiemateriaal moeten gebruiken of medisch afval hebben, zijn daardoor duurder uit. De vergoeding geldt niet voor babyluiers.

Vergoeding
Het gaat om een financiële vergoeding van 52 euro per half jaar voor mensen met incontinentieafval voor de periode vanaf 1 juli 2019 tot er een structurele oplossing is voor het wegbrengen van dit afval. De vergoeding voor inwoners met medisch afval is 26 euro voor een halfjaar.

Aanvragen naar verwachting vanaf 18 november
De gemeenteraad neemt naar verwachting op 7 november een besluit hierover. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, kunnen inwoners vanaf maandag 18 november een verzoek voor de tegemoetkoming bij de gemeente indienen. De vergoeding kan per half jaar aangevraagd worden. De vergoeding van 1 juli 2019 tot en met 31 december kan aangevraagd worden van 18 november 2019 tot en met 18 januari 2020. Voor de eerste helft van 2020 kunnen mensen van 1 februari tot en met 31 juli de aanvraag doen. De gemeente beoordeelt of inwoners in aanmerking komen voor de tegemoetkoming in de extra kosten.

Tijdelijke oplossing
De tegemoetkoming is een tijdelijke oplossing van de gemeente totdat er een alternatief komt voor het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Avri zorgt voor de afvalinzameling in acht Rivierenlandse gemeenten. Ook in de gemeente Zaltbommel. Momenteel onderzoekt Avri de mogelijkheden van het apart inzamelen van incontinentiemateriaal en wegwerpluiers. Daarvoor is het nodig dat de verwerkingscapaciteit geregeld is. Zodra hier meer duidelijkheid over is wordt deze oplossing verder uitgewerkt.

Zorgcentra
Voor mensen die in zorgcentra wonen speelt het probleem niet. Die centra verwerken het incontinentiemateriaal en medisch afval als bedrijfsafval. Dat kost de gebruikers geen extra geld.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden