over ons | adverteren | sitemap | contact

Verfilming van drie inspirerende Maasdrielse initiatieven


Deel deze pagina

Oudereducatie op het gebied van ICT, de stichting Delen in Overvloed en de Ontmoetingstuin In Ammerzoden zijn volgens de gemeente Maasdriel inspirerende initiatieven van maatschappelijk meedoen in Maasdriel. Deze initiatieven worden daarom op een film vastgelegd.

Prijsvraag
De gemeente deed onlangs een oproep aan inwoners, verenigingen, zorgaanbieders en andere organisaties om hun bijzondere, innovatieve, originele en inspirerende voorbeelden van maatschappelijk meedoen in te sturen.

Inspirerende voorbeelden
De gemeente wil met de filmpjes inwoners en organisaties inspireren om actief mee te doen in onze samenleving. De initiatieven zijn volgens juryvoorzitter en wethouder Marian Blaauwhof mooie voorbeelden van hoe mensen elkaar belangeloos helpen, zelfredzamer worden en wat er met vrijwilligers allemaal gerealiseerd kan worden.

Vanwege de nieuw taakvberdeling op het gebied van jeugd, zorg en werk, is het niet meer vanzelfsprekend dat inwoners voor hulp en ondersteuning hulp van de gemeente krijgen. Familieleden, vrienden, buurtgenoten en verenigingen zullen ook meer voor en met elkaar moeten doen. Goede voorbeelden inspireren.

Juryrapport
De jury motiveert haar keuze als volgt:

De Stichting delen in overvloed uit Ammerzoden, voor en door bewoners
“We zijn onder de indruk van de verbinding van dit project tussen ‘iets nodig hebben’ en ‘iets te bieden hebben’. Zo worden vraag en aanbod goed op elkaar afgestemd. Inwoners worden uitgedaagd om hun eigen talenten en krachten in te zetten. Het project van inwoonster én initiatiefnemer Susan Hoskam uit Ammerzoden biedt een belangrijke basis voor maatschappelijk meedoen. Door het open karakter kan iedereen bij het initiatief aansluiten. En ook niet onbelangrijk, de gesloten beurs bewaakt de duurzaamheid. Een zeer positief bijkomend effect is dat producten die anders geen bestemming hebben, weer effectief worden ingezet. Stichting delen in Overvloed draagt zo ook bij aan een beter milieu.”

Oudereneducatie op het gebied van ICT van KBO
“Seniorenvereniging KBO uit Maasdriel pakt digitale laaggeletterdheid van ouderen aan. Het mooie van dit project is dat het ook de mogelijkheden van ouderen vergroot om hun weg te blijven vinden in het huidige digitale tijdperk. Wij juichen dit toe omdat op deze manier maatschappelijk meedoen ook via de digitale snelweg mogelijk is. En dat het de toegang tot de zorg vergemakkelijkt. Met het seniorenplatform worden de mogelijkheden van senioren verruimd, de betrokkenheid in hun sociale netwerk verbreed. We zijn ook enthousiast over dit project omdat dit een bijdrage kan leveren aan langer zelfstandig thuis te blijven wonen. En wat we ook belangrijk vinden: de begeleiders van de initiatieven op het gebied van oudereneducatie zijn allemaal vrijwilligers.”

Ontmoetingstuin van het vrijwilligersinitiatief Ontmoetingstuin Ammerzoden
“Het opzetten van een centrale ontmoetingsplek in de vorm van een tuin in Ammerzoden, waar bewoners en andere inwoners van Ammerzoden elkaar kunnen ontmoeten stimuleert de verbinding en daarbij het maatschappelijk met elkaar optrekken. De ontmoetingstuin biedt een breed scala van mogelijkheden voor bewoners van Cello, het Zonnelied en de peuterspeelzaal maar ook voor inwoners van Ammerzoden. Kortom voor mensen van alle leeftijden, met of zonder beperkingen en met uiteenlopende interesses. Onder het motto ‘Voor elk wat wils’ kan iedereen vanuit de maatschappij betrokken worden. De duurzaamheid van dit project wordt bewaakt door het betrekken van studenten en ondernemers uit het dorp.”

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden