over ons | adverteren | sitemap | contact

Verenigingen uit Maasdriel ruimen zwerfafval op


Maas- en Waaljutten 2016


Deel deze pagina

Op zaterdag 2 april en 24 september vindt opnieuw het Maas- en Waaljutten plaats, waarbij 13 verenigingen uit de Gemeente Maasdriel hun steentje bijdragen door de uiterwaarden op te schonen. Iedere vereniging krijgt een tracé aangewezen en helpt mee het zwerfafvalprobleem te verminderen, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Maasdriel ontvingen in februari een oproep van de gemeente om Maas- en Waaljutter te worden. Als Maas- en Waaljutter gaat een vereniging met minimaal 15 personen de uiterwaarden in om zwerfafval op te ruimen. In totaal waren er 13 tracés te verdelen. De gemeente kreeg maar liefst 24 aanmeldingen en is uiteraard zeer verheugd over het grote animo. Uit de aanmeldingen selecteerde de gemeente 13 verenigingen die hun handen uit de mouwen gaan steken en daarbij ondersteund worden door materialen en instructies vanuit de gemeente.

Informatiebijeenkomst verenigingen
De geselecteerde verenigingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun deelname en met twee afgevaardigden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 17 maart a.s. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij meer informatie over het aan hen toegewezen tracé, uitgebreide veldinstructies en zullen zij de tracé-overeenkomsten tekenen. Voor hun deelname aan het Maas- en Waaljutten krijgen zij een bijdrage voor de clubkas van ten minste 250 euro, afhankelijk van de ligging en grootte van het tracé en de hoeveelheid zwerfafval.

Bewustwording en opruiming zwerfafval
Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Na de hoogwaterperiode blijft er in het gebied veel zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld. Om dit actuele probleem te verminderen is de gemeente Maasdriel in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd. In 2016 gaat dit gezamenlijke initiatief verder.

Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden