over ons | adverteren | sitemap | contact

Verenigingen uit Maasdriel ruimen zwerfafval op


Maas- en Waaljutten 2016


Deel deze pagina

Op zaterdag 2 april en 24 september vindt opnieuw het Maas- en Waaljutten plaats, waarbij 13 verenigingen uit de Gemeente Maasdriel hun steentje bijdragen door de uiterwaarden op te schonen. Iedere vereniging krijgt een tracé aangewezen en helpt mee het zwerfafvalprobleem te verminderen, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Maasdriel ontvingen in februari een oproep van de gemeente om Maas- en Waaljutter te worden. Als Maas- en Waaljutter gaat een vereniging met minimaal 15 personen de uiterwaarden in om zwerfafval op te ruimen. In totaal waren er 13 tracés te verdelen. De gemeente kreeg maar liefst 24 aanmeldingen en is uiteraard zeer verheugd over het grote animo. Uit de aanmeldingen selecteerde de gemeente 13 verenigingen die hun handen uit de mouwen gaan steken en daarbij ondersteund worden door materialen en instructies vanuit de gemeente.

Informatiebijeenkomst verenigingen
De geselecteerde verenigingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun deelname en met twee afgevaardigden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 17 maart a.s. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij meer informatie over het aan hen toegewezen tracé, uitgebreide veldinstructies en zullen zij de tracé-overeenkomsten tekenen. Voor hun deelname aan het Maas- en Waaljutten krijgen zij een bijdrage voor de clubkas van ten minste 250 euro, afhankelijk van de ligging en grootte van het tracé en de hoeveelheid zwerfafval.

Bewustwording en opruiming zwerfafval
Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Na de hoogwaterperiode blijft er in het gebied veel zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld. Om dit actuele probleem te verminderen is de gemeente Maasdriel in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd. In 2016 gaat dit gezamenlijke initiatief verder.

Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden