over ons | adverteren | sitemap | contact

Verenigingen uit Maasdriel ruimen zwerfafval op


Maas- en Waaljutten 2016


Deel deze pagina

Op zaterdag 2 april en 24 september vindt opnieuw het Maas- en Waaljutten plaats, waarbij 13 verenigingen uit de Gemeente Maasdriel hun steentje bijdragen door de uiterwaarden op te schonen. Iedere vereniging krijgt een tracé aangewezen en helpt mee het zwerfafvalprobleem te verminderen, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Maasdriel ontvingen in februari een oproep van de gemeente om Maas- en Waaljutter te worden. Als Maas- en Waaljutter gaat een vereniging met minimaal 15 personen de uiterwaarden in om zwerfafval op te ruimen. In totaal waren er 13 tracés te verdelen. De gemeente kreeg maar liefst 24 aanmeldingen en is uiteraard zeer verheugd over het grote animo. Uit de aanmeldingen selecteerde de gemeente 13 verenigingen die hun handen uit de mouwen gaan steken en daarbij ondersteund worden door materialen en instructies vanuit de gemeente.

Informatiebijeenkomst verenigingen
De geselecteerde verenigingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun deelname en met twee afgevaardigden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op donderdag 17 maart a.s. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij meer informatie over het aan hen toegewezen tracé, uitgebreide veldinstructies en zullen zij de tracé-overeenkomsten tekenen. Voor hun deelname aan het Maas- en Waaljutten krijgen zij een bijdrage voor de clubkas van ten minste 250 euro, afhankelijk van de ligging en grootte van het tracé en de hoeveelheid zwerfafval.

Bewustwording en opruiming zwerfafval
Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Na de hoogwaterperiode blijft er in het gebied veel zwerfafval achter. Dit is uiteraard slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld. Om dit actuele probleem te verminderen is de gemeente Maasdriel in 2015 begonnen met het Maas- en Waaljutten. In samenwerking met IVN Gelderland, Gelderse Natuur en Milieufederatie, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en de provincie Gelderland zijn al veel mensen bewust gemaakt van het zwerfafvalprobleem en zijn er al diverse opruimacties georganiseerd. In 2016 gaat dit gezamenlijke initiatief verder.

Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden