over ons | adverteren | sitemap | contact

Verbetering samenwerking ouderenorganisaties Maasdriel


Deel deze pagina

KERKDRIEL - Ouderenorganisaties in de gemeente Maasdriel hebben afgesproken dat ze beter gaan samenwerken. Dinsdagmiddag 12 februari ondertekenden de afgevaardigden van de aangesloten partijen in het gemeentehuis in Kerkdriel een nieuw convenant om de afspraken vast te leggen. De afspraken gaan over de samenwerking tussen de beroeps- en de vrijwillige ouderenadviseurs in de gemeente.

Het oude convenant tussen het Steunpunt Welzijn Bommelerwaard, de Katholieke Bond van Ouderen van Maasdriel, de Seniorenvereniging St. Jozef in Ammerzoden en de gemeente Maasdriel, stamt uit 2013. In de loop van de tijd is er veel veranderd zoals o.a. de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2015. Hierdoor zijn er meer taken bij de gemeente komen te liggen. Dit was aanleiding om een nieuw convenant op te stellen.

Afstemming en samenwerking
Het convenant heeft tot doel de samenwerking tussen partijen te bevorderen en te regelen. Daarnaast wordt in dit convenant geregeld hoe afstemming tussen partijen plaatsvindt en welke eisen worden gesteld aan de ouderenadviseurs. Signalen over hulp- en dienstverlening kunnen snel boven tafel komen en signalen over het ontbreken van voorzieningen bij ouderen in de gemeente worden snel opgepakt. De besturen van de organisaties zien erop toe dat het convenant wordt nageleefd en leggen jaarlijks verantwoording af aan de gemeente Maasdriel.

Kwaliteitsborging
“De vraag naar ouderenadviseurs neemt toe. Dit komt o.a. door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning en doordat steeds meer ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Om aan de groeiende vraag tegemoet te kunnenkomen is het belangrijk dat vrijwillige ouderenadviseurs en beroeps ouderenadviseurs goed en aanvullend met elkaar samenwerken. Om een goede kwaliteit te waarborgen legt de gemeente Maasdriel samen met de betrokken partijen de afspraken vast in een convenant ”aldus Wethouder van Hoften.

Wat doen ouderenadviseurs?
Ouderenadviseurs maken senioren wegwijs op het terrein van talrijke voorzieningen met betrekking tot welzijn, gezondheid, mobiliteit en wonen. Tevens bieden zij hulp aan huis bij het aanvragen van diverse faciliteiten en zijn daarmee een laagdrempelige vorm van cliëntondersteuning voor ouderen. Sinds een aantal jaren leiden de ouderenorganisaties gezamenlijk leden op tot vrijwillige ouderenadviseurs.

Datum
13 februari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden