over ons | adverteren | sitemap | contact

Veiligheid blijft topprioriteit in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Drugsoverlast, jeugdoverlast, overlast verwarde personen en ondermijnende criminaliteit zijn de vier aandachtsgebieden van de gemeente Zaltbommel voor de komende vier jaar. Dat staat in het Veiligheidsplan dat de gemeenteraad in juni vaststelde. Burgemeester Van Maaren gaat samen met het college aan de slag met deze prioriteiten.

Acties en maatregelen

Het college heeft in een uitvoeringsplan vastgesteld welke acties en maatregelen de gemeente neemt om de dalende trend van de afgelopen jaren voort te zetten. Een aantal voorbeelden hiervan is het sluiten woningen en panden bij het aantreffen van hennepplantages of een drugslabs, een persoonsgerichte of groepsaanpak inzetten op jongeren die op straat overlast veroorzaken en het actualiseren en aanscherpen van het BIBOB-beleid.

BIBOB Beleid
Met actueel en scherp BIBOB-beleid kan de gemeente voorkomen dat ze criminele activiteiten faciliteert door het intrekken of weigeren een vergunning als er een ernstig gevaar dreigt dat die vergunning wordt misbruikt. Ook voert de gemeente gericht controles uit om te voorkomen dat er ‘vrijplaatsen’ voor criminaliteit ontstaan, geeft ze voorlichting op scholen en bij evenementen en realiseert de gemeente Jongeren Ontmoetingsplekken. Dit is een greep uit de maatregelen in het uitvoeringsplan.

Brede aandacht
Naast de vier aandachtsgebieden krijgen ook andere thema’s de nodige aandacht in de veiligheidsplannen. Ook op de onderwerpen woninginbraken, de jaarwisseling, Keurmerk Veilig Ondernemen en ambtelijke en bestuurlijke integriteit zet de gemeente de komende anderhalf jaar structureel in.

Doorzetten trend
De afgelopen beleidsperiode zag de gemeente de veiligheids- en politiecijfers dalen. “Deze trend willen we doorzetten. Doorontwikkelen is het kernwoord de komende anderhalf jaar. De komende periode doen we er alles aan om een positieve ontwikkeling op onze aandachtsgebieden te blijven realiseren.

Samen Zalbommel veilig houden
"Gezamenlijk werken we aan het veilig houden van Zaltbommel. In het nieuwe veiligheidsbeleid zetten we de lijn voort, zijn de veiligheidsprioriteiten geactualiseerd, en werken we met concrete acties en maatregelen naar een verdere toename van de veiligheid in Zaltbommel.” aldus burgemeester Van Maaren.
Datum
5 november 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden